Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η συνάντηση.


Οι τρεις αρχηγοί συμμοριών, που ενώθηκαν για να κάνουν τη μεγάλη ληστεία, τσακώνονται και απειλούν ο ένας τον άλλο. Βλέπετε, τα μέλη της κάθε μιας οικογένειας έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες. Μεταξύ αυτών των κατεργάρηδων, δεν υπάρχει ούτε ειλικρίνεια, ούτε εμπιστοσύνη.
Ο δον Σαμαράς, ο Κάπο της μεγαλύτερης φαμίλιας, θέλει σαν ισχυρότερος, να αρπάξει την περισσότερη λεία. Προωθεί τους δικούς του και τους υπόσχεται το καλύτερο μερίδιο. Αν κάνει διαφορετικά, θα νευριάσει τα ίδια τα μέλη της φαμίλιας. Τον κρατάνε ακόμα αρχηγό, γιατί τους υποσχέθηκε μπόλικο παραδάκι. Διώχνει τους πιστούς της «Πράσινης Λαίλαπας», της πρώην αντίπαλης συμμορίας, από περιοχές κλειδιά, όπως τη Λεωφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ή από την Πλατεία Δημοσίων Οργανισμών και βάζει τους δικούς του να ελέγχουν το μαύρο χρήμα από το λαθρεμπόριο ελπίδων και τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, όπως το ρουσφέτι ή η θεσούλα.  
Αυτό  φυσικά δημιουργεί πρόβλημα στο Μπενύτο. Οι πράσινοι δεν μπορούν να ανεχτούν να χάσουν την κουτάλα, αυτοί, που κάποτε ήταν ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος, από τους μισητούς αντιπάλους. «Αν μείνουμε νηστικοί, γιατί να βοηθήσουμε τον Τόνι;» γκρινιάζουν και λοξοκοιτούν τον αρχηγό. «Οι γαλάζιοι τρώνε τον αγλέουρα κι εμείς κοιτάμε. Στη ΔΕΗ, το μεγαλύτερο μαγαζί, πληρώνουν πια προστασία στον Τόνι, όχι σε μας». Είπε χθες ο Αδιάβαστος στο νονό, για να ακούσουν οι υπόλοιποι. Ο Αδιάβαστος μαζί με τον Κλαψιάρη, θέλουν να γίνουν οι νέοι αρχηγοί της φαμίλιας. Ο Μπενύτο όμως, δεν είναι χθεσινός μαφιόζος. Έχει κάτω από το τραπέζι που κάθεται ένα γεμάτο ημιαυτόματο και είναι έτοιμος να θυμίσει στους σφετεριστές, ποιος κάνει κουμάντο.
Ο τρίτος της παρέας, ο Φώτης πρέπει να εξηγήσει τους δικούς του, ότι θα αρκεστούν σε ότι περισσέψει, στα αποφάγια. Οι «Δήθεν», όπως είναι γνωστή συμμορία στα θύματα της, είναι λίγοι σε αριθμό, αλλά αδίστακτοι. «Ή θα πιάσουμε την καλή, ή θα φύγουμε» απειλούν το Φώτη. «Δεν κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή, για λιγδώσει τα άντερο του Τόνι. Ξέρεις ότι άρχισαν να μας κυνηγάνε;» λένε στον αρχιμαφιόζο. Ο Φώτης προσπαθεί να τους καλμάρει. Μπορεί να μην υπάρχει τόση λεία, όση στην προηγούμενη ληστεία, αλλά υπάρχει μάσα για όλους όσους είναι στο κόλπο. Κι αυτός όμως δεν είναι ευχαριστημένος. Έφυγαν πολλοί δικοί του, ενώ κι άλλοι ετοιμάζονται να τους ακολουθήσουν. Άλλα του έταξε ο δον Σαμαράς. Κουνάει το κεφάλι του και σκέφτεται «αφού άκουσα τον άρχοντα της απάτης, καλά να πάθω».
Στη συγκέντρωση των αρχηγών της μαφίας, ο Μπενύτο και ο Φώτης τα είπαν έξω απ τα δόντια στον Τόνι, τον δον Σαμαρά: «Το κόλπο με την ΕΕ είναι καλό, πιάνει. Αλλά το ρευστό το πήρες όλο εσύ. Εμείς δεν είμαστε θύματα, να παίζεις μαζί μας. Μη μας ρίχνεις στη μοιρασιά».
Ο Τόνι νευρίασε: «Είμαι ο αρχηγός της πιο ισχυρής συμμορίας. Εγώ διατάζω. Ή κάνετε αυτό που σας λέω, ή μένετε τελείως νηστικοί. Νομίζετε ότι εγώ δεν έχω προβλήματα; Το βλέπετε αυτό;» Τους έδειξε το μάτι του, που έλειπε. « Ο Γκαντέμης το κάνε. Ο μεγαλύτερος εκτελεστής της Κόζα Νόστρα. Ίσα που τη γλύτωσα, γιατί δεν έδωσα περισσότερα στην Κόρη και το Γιό». Στο άκουσμα του ονόματος, ακόμα κι οι αρχηγοί ανατρίχιασαν. Ο Γκαντέμης, είναι θρύλος ανάμεσα στους εκτελεστές της μαφίας. Αν σε βάλει στο στόχαστρο, δεν έχεις καμία ελπίδα. Η «Κόρη» προειδοποιούσε έτσι τον Τόνι.  
Ο Κάπο έβαλε τα γυαλιά του και συνέχισε: «Η απάτη είναι καλά στημένη. Μέχρι οι κάτοικοι να μας καταλάβουν, θα έχουμε μπει στα σπίτια και θα τα σηκώσουμε όλα. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε εσώρουχο. Θα δώσουν τα πάντα για να μείνουν στην ΕΕ».
«Ναι, είναι πολύ καλά στημένη η δουλειά. Τρομοκρατείς τον κόσμο, ότι δήθεν θα τον διώξεις απ την περιοχή, ενώ δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο που να λέει κάτι τέτοιο, εμφανιζόμαστε μετά εμείς σαν σωτήρες, και τους τα παίρνουμε χοντρά». Συμπλήρωσε ο Μπενύτο. «Μα καλά, ποια ζώα θα έχαβαν ένα τέτοιο παραμύθι;»
«Τα ίδια που πίστεψαν και τα προηγούμενα» είπε γελώντας ο τρίτος μαφιόζος. «Ο φόβος και οι δημοσιογράφοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στη δουλειά μας». Γέλασαν όλοι.
«Επομένως είμαστε σύμφωνοι;» ρώτησε ο Τόνι. Οι άλλοι δυο κούνησαν καταφατικά το κεφάλι. Έτσι έληξε και αυτή η συνάντηση των αρχηγών της καμόρα. Μπήκαν στα πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητά τους και έφυγαν, για να καθησυχάσουν τα μέλη τους. Ο καθένας απ αυτούς στο μυαλό του έκανε τα σχέδια του, πως θα ρίξει στη μοιρασιά τους υπόλοιπούς και πως θα γλυτώσει τη φυλακή.   
Φίλε μου, οι κακοποιοί τα βρίσκουν, όταν πρόκειται να εξαπατήσουν. Από τα θύματα εξαρτάται, αν θα πιστέψουν στα παραμύθια, ή θα τους πάρουν στο κυνήγι.   


ΑΠΟ : Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1