Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αλληλεγγύη στου διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, Τρίτη 02/04, στις 18:00 στα Προπύλαια


Η ποινικοποίηση των αγώνων συνεχίζεται
Αλληλεγγύη στου διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής

Με αφορμή τον εμπρησμό μηχανολογικού εξοπλισμού της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2, στήνεται μεθοδικά το νέο σκηνικό της κατασυκοφάντησης του δίκαιου, όσο και άνισου, αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο των εξορύξεων χρυσού. Στο ντεκόρ με τα αποκαΐδια προστέθηκαν: ο κ. Δένδιας, που έσπευσε επιτόπου να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του, ο εξοστρακισμένος από την κεντρική πολιτική σκηνή, με τη στάμπα της εμπλοκής σε σκάνδαλα και τωρινός δήμαρχος κ. Πάχτας, «τοπάρχης» και «μακρύ χέρι» της εταιρίας, σε ρόλο καταδότη και καταγγέλλοντα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, σε ρόλο αυτόκλητου υπερασπιστή της εταιρείας, ο πρόεδρος του σωματείου των μεταλλωρύχων, να απειλεί με εμφύλιο στην περιοχή και τα ΜΜΕ, τα οποία λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως φερέφωνα της ...
κυρίαρχης πολιτικής, παρουσίαζαν τους αντιστεκόμενους πολίτες και τους αλληλέγγυους ως τρομοκράτες, που δήθεν δε θέλουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Το μέγεθος της επίθεσης που δέχεται ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ολοκληρώνεται από τις ανεξέλεγκτες προσαγωγές και συλλήψεις το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και ανηλίκων χωρίς την πρότερη ειδοποίηση των κηδεμόνων τους, τη δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού για την ταυτοποίηση των υπόπτων, την ταύτιση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις με την ηθική αυτουργία σε ποινικά αδικήματα και την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο χωριό της Ιερισσού, η οποία συνοδεύτηκε από την αλόγιστη χρήση χημικών μέχρι και μέσα σε σχολεία.

Το τελευταίο κεφάλαιο της προσπάθειας ποινικοποίησης και συκοφάντησης του πιο ζωντανού αγώνα αυτής της περιόδου, γράφεται αυτές της μέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για 7 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα κατά παντός υπευθύνου. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί είναι μεταξύ άλλων η σύσταση σε εγκληματική οργάνωση, η απόπειρα ανθρωποκτονίας, η κατοχή εκρηκτικών υλικών, η έκρηξη και ο εμπρησμός. Είκοσι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι με υπομνήματα και αναμένεται η απόφαση του ανακριτή σχετικά με την προσωποποίηση της ποινικής δίωξης.

Στην πιο κρίσιμη, μέχρι τώρα, στιγμή του αγώνα της ΒΑ Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική καλεί σε:
Συγκέντρωση – πορεία την Τρίτη 02/04, στις 18:00
στα Προπύλαια

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1