Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τί δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

FOUCHTELΣτη Θάσο αναμένεται απόψε ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, επικεφαλής 24μελούς αποστολής.

Ο κ. Φούχτελ θα συνοδεύεται από το διευθυντή του υπουργείου κ. Σουμάχερ και το δήμαρχο της πόλης Ρόιτλιγκεν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι κατά βάση επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί.

Η γερμανική αποστολή θα έχει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και ...
υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή το πρωί και το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει κυρίως θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων,την προώθηση της ελιάς και του ελαιολάδου.

Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου σημείωσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται στο νησί μετά από πρωτοβουλία του γερμανού υφυπουργού. «Ενδιαφερόμαστε», είπε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, «ν’ αποκαταστήσουμε και ν’ ανοίξουμε και πάλι διαύλους επικοινωνίας με τη γερμανική τουριστική αγορά, αφού πριν τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας οι τουρίστες από τη Γερμανία έρχονταν κατά χιλιάδες στη Θάσο με τα’ αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε την ελιά και το λάδι μας στην αγορά της Γερμανίας, το οποίο βαθμολογείται με υψηλό βαθμό και είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την αντικαρκινική του δράση, όπως και η ελιά θρούμπα. Επίσης, θα συζητήσουμε για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και το κατά πόσο μπορούμε να βρούμε πεδίο επενδύσεων πάνω σε αυτούς τους δυο τομείς».

Πηγή: ΑΜΠΕ μέσω Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1