Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Εδώ ΕΡΤ, Εδώ Πολυτεχνείο

της Μαρίνας Βήχου
 
Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείψει τα κυβερνητικά έδρανα συνδέεται άρρηκτα με το τι μέλλει γενέσθαι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τις επόμενες ώρες και μέρες. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ήταν σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι όχι μόνο τις επόμενες κινήσεις του «πολυχρονεμένου μας Σουλτάνου» κυρίου Σαμαρά, αλλά και τις προθέσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ να μην υποκύψουν στο τελεσίγραφο της εκκένωσης του κτηρίου, βάζοντας ουσιαστικά την ταφόπλακα στην επαγγελματική τους υπόσταση και την ζωή τους.

Η κίνηση εξόδου της ΔΗΜΑΡ εντάσσεται στην στρατηγική της για την επόμενη μέρα, καθώς η....
υπόθεση ΕΡΤ και το «αυτογκόλ» Σαμαρά έχουν πλέον ανοίξει το δρόμο για την επόμενη κυβέρνηση. Όπως η είσοδος των τανκς το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο σηματοδότησε όχι την πτώση αλλά την αρχή του τέλους της χούντας έτσι και η επικείμενη είσοδος των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς που - ελέω Βενιζέλου- κυβερνά πλέον την Ελλάδα.

Εξ άλλου έχει αρχίσει να γίνεται σαφές στους κόλπους όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και κάθε δημοκράτη σ' αυτή τη χώρα ότι η περαιτέρω παραμονή της ΝΔ -με τα όποια δεκανίκια της- στην εξουσία, έχει τεράστιο, όχι μόνο οικονομικό και κοινωνικό, αλλά κυρίως πολιτικό διακύβευμα.

Η ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά ετοιμάζεται να πάρει και νέα οικονομικά μέτρα κατά των εργαζομένων, αποσκοπώντας να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε χώρα με τριτοκοσμικά μεροκάματα, επίπεδα υγείας και παιδείας, ανύπαρκτη εθνική κυριαρχία. Με τα μέτρα αυτά «στρώνει» το έδαφος στην ναζιστική Χρυσή Αυγή, που εμφανιζόμενη με προβιά «αντισυστημική» λεηλατεί τις συντηρητικές δεξαμενές ψήφου των λαϊκών στρωμάτων.

Με αυτή την έννοια κάθε επιπλέον μέρα παραμονής της ΝΔ στην εξουσία αποτελεί «την χαρά της Χρυσής Αυγής». Η σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση που αναμένεται να ξεσπάσει το επόμενο διάστημα θα στείλει εξ άλλου οριστικά και το απόκομμα ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νεκροταφείο της πολιτικής ιστορίας. Η Ελλάδα μπαίνει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας και ο καθένας θα κριθεί από «την όχθη» στην οποία θα παρατάξει τις δυνάμεις του.

από το «tvxs.gr» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1