Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τζιγκολελέτα

Tέλος στην ομηρία της μονιμότητας των δημοσιών υπαλλήλων βάζει η κυβέρνηση. Πλέον θα είναι ελεύθεροι να απολυθούν όποτε του καπνίσει του κυρ υπουργού.
Επιτέλους η κυβέρνηση της σφουγγαρομπενίας (μια μπουμπούκειος σύνθεση του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη και του Μπένι του μισθοφάγου) απελευθερώνει τον κάθε Έλληνα πολίτη από τα δεσμά της δουλειάς.
 Ουρές έχουν σχηματιστεί στις εφορίες. Η κυβέρνηση για να απαλύνει λίγο τους πολίτες από τις θυσίες που έχουν κάνει αποφάσισε να μοιράσει το πλεόνασμα που ανακάλυψαν στο...
κάτω συρτάρι του γραφείου του Στουρνάρα.
 Σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα σύννεφα που φέρνουν το νερό αλλά μόνο η διαχειρηση, το δίκτυο, οι υποδομές, τα κέρατά τους τα τράγια.
Τα σύννεφα θα παραμείνουν δημόσια ώστε εκτός από την μεταφορά νερού να χρησιμεύουν και στο ελληνικό άθλημα του πεσίματος από τα σύννεφα….
 Κάτι τέτοιο θα συμβεί και όταν θα μας απαγορεύσουν να μαζεύουμε βρόχινο νερό και αν τυχών μείνει καμιά σταγόνα της βροχής πάνω μας θα φορολογείται εκτάκτως…
Ο κομιστής.  
Τρέξτε συνάνθρωποι να ασθενήσετε όσο προλαβαίνετε. Από τις αρχές του επόμενου έτους, σε λίγους μήνες δηλαδή, η εξέταση από τα 5 ευρώ θα φτάσει στα 25 ευρώ (χωρίς πρωινό) και η κάθε συνταγή θα χρεώνεται μόνο με ένα ευρουλάκι.
Αν θα αφήσει και κανένα νοσοκομείο όρθιο ο μπουμπούκος.

Ένας κτηνοτρόφος είπε ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον διάολο. Μάλλον τα τελευταία χρόνια θα ήταν απομονωμένος σε κανένα βουνό γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες ερχόμαστε καθημερινώς πρόσωπο με πρόσωπο με τον διάολο.

Άσχετα αν αλλάζει προσωπείο και άλλοτε μοιάζει σαν Γιωργάκης, άλλοτε σαν Αντωνάκης, άλλοτε σαν Μπένι και πολλές φορές στουρνάρι σκέτο… σαν μπουμπούκος.

Φάτε επιτυχίες 
Και εκεί που πλέαμε σε πελάγη σαμαρικής ευτυχίας άρχισαν πάλι τα δημοσιεύματα για αποχώρηση από το ευρώ, για δραχμούλα μου καλή, για bye bye Ε.Ε…

Θα προστατευτούν οι αδύναμοι από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Είναι υπόσχεση της κυβέρνησης και η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της.

Ιδιαίτερα δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου όσοι δεν έχουν καθόλου σπίτι.

 Για να βγούμε να φάμε σουβλάκια οικογενειακώς μου έλειπαν μέχρι τώρα 30 ευρώ. Τώρα με την μείωση του ΦΠΑ μου λείπουν μόνο 29 ευρώ. Νάσαι καλά πολυχρονεμένε μου Αντώνη…

 Την ώρα που ο  νεοπασοκράτης υπουργός, Χατζηδάκης έλεγε από το βήμα της βουλής ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν τζαμπατζή ένας 18χρονος έχασε την ζωή του καθώς πήδηξε από το τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο…

 Δεν ήταν μια διαβολική σύμπτωση. Είναι άδικο να ρίξουμε την ηθική ευθύνη στον καημένο τον διάολο.

Ένα φράγκο η βιολέτα, 1,5 ευρώ η ανθρώπινη ζωή. Τζίγκολελετα…  
Και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας η Λένα Διβάνη προσπαθεί να μας πείσει ότι η αναλυτική της σκέψη φτάνει μέχρι αυτή του στουρνάρα και σε στιγμές ανείπωτης ευφυΐας σε αυτή του Κυριάκου της οικογένειας. (η άποψη μου στο http://mikrosfokion.blogspot.gr - καλά σκασίλα σας, απλά το γράφω)

 Το ένα επιχείρημα είναι ότι πουλάμε μια δημόσια επιχείρηση επειδή είναι ελλειμματική, όπως η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ. Το άλλο επιχείρημα είναι ότι πουλάμε μια επιχείρηση επειδή είναι κερδοφόρα, όπως ο ΟΠΑΠ και η ΕΥΔΑΠ.

 Το πραγματικό επιχείρημα είναι ότι πουλάνε επειδή είναι πασοκονεοδημοκράτες. Απλά.

Δηλαδή τώρα που έχουμε πλεόνασμα θα δανείσουμε την τρόικα;

 Η Μέρκελ μέσα στην προεκλογική της παραζάλη είπε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αέρας κοπανιστός. Και να απλωθεί σε περισσότερο χρόνο.

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Μπενοσαμαρά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1