Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…

 
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Η παραπληροφόρηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα όχι μόνον καλά κρατεί αλλά «δίνει και τα ρέστα του» προκειμένου να πείσει, εαυτό και τον λαό, ότι τα πράγματα αλλάζουν στην χειρότερη περίπτωση ή ότι έχουν αλλάξει στην καλύτερη στην πατρίδα μας!
 
Βαυκαλίζονται όμως οι εκπρόσωποι του αχρείου πολιτικού συστήματος που είναι οι καταστροφείς ενός ολόκληρου λαού αλλά συνάμα εμφανίζονται και ως ΟΙ σωτήρες του….  Έτσι όλο αυτό το διάστημα έχουν φλομώσει τον κόσμο στην «μπαρουφολογία», στις επιτυχίες για σύλληψη της φοροδιαφυγής, στον κακό δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου αποκαλύπτονται δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία…  Άκουσον άκουσον…. Γινόντουσαν τέτοια πράγματα στην χώρα και δεν το ήξεραν; Άρα για αυτό και προφανώς τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα!!!

Πωπωωωω!!!
 Βρέθηκε δημόσιος υπάλληλος με πλαστά πτυχία, πιστοποιητικά…  
Αυτό είναι θαύμα!!!  

Μα καλά για τόσο ηλίθιους έχουν τον λαό οι κυβερνώντες;
Οι ίδιοι επέτρεψαν, για να μην πούμε ότι ενεθάρρυναν αυτό το «σπορ» όλα αυτά τα χρόνια.  Όποιος ήθελε να πάρει αύξηση, να διοριστεί, να …, να…., κατέθετε και ένα πλαστό έγγραφο.  Και το ερώτημα που γεννάται είναι: τόσο θρασείς ή και ατρόμητοι ήταν όλοι αυτοί που αψηφούσαν ακόμη και τις ποινικές κυρώσεις για τις πράξεις τους ή ενθαρρύνθηκαν να κάνουν ότι έκαναν;  Κάτι σαν τους «τυφλούς» με τα επιδόματα τους δηλαδή… Ξαφνικά σε κάποια μέρη της χώρας μας ξύπνησαν άνθρωποι οι οποίοι σκεπτόντουσαν πως θα κονομήσουν και είπαν να κάνουν τον τυφλό, να βγάλουν ένα πιστοποιητικό και να πάρουν το ανάλογο επίδομα!!! Τόσα απλά!!!

Το άλλο εξ ίσου …σοκαριστικό που μάθαμε με την περίπτωση του κ. Χρονόπουλου της ΕΑΒ είναι ότι για μια δεκαετία περίπου, ήτοι από το 2004 και μετά εισέπραξε 466.752,44 Ευρώ… Δηλαδή εδώ όχι μας δουλεύουν χωρίς καμία αιδώ αλλά παίρνουν και όσκαρ θρασύτητας, όσοι δίνουν αυτές τις ειδήσεις στην δημοσιότητα.  Γιατί αν η ΕΡΤ ήταν αμαρτωλό «μαγαζί» που έπρεπε να κλείσει, τότε η ΕΑΒ ήταν το άκρον άωτον του αμαρτωλού «μαγαζιού»… Μας ενημερώνουν λοιπόν ότι δόθηκαν 40-50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε έναν κύριο που δεν είχε πτυχίο και μπορεί παρ’ όλα αυτά να έκανε καλή δουλειά.  Αλλά «ξεχνάνε» να μας ενημερώσουν ότι πχ τα ομολογιακά δάνεια που είχαν συναφθεί από την ΕΑΒ για την λειτουργία της ανέρχονται στα 730.000.000 Ευρώ και ότι είναι με την εγγύηση του Δημοσίου και στο ότι επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από την ερώτηση στην Βουλή του Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου πληροφορηθήκαμε ότι το ελληνικό Δημόσιο  ΜΟΝΟ το 2011 χρειάστηκε να καταβάλει για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ!!!  Δηλαδή τα αστέρια αυτά που κυβερνούν την χώρα μας έκαναν τριχιά το πλαστό πτυχίο ενός υπαλλήλου και άφησαν ως τρίχα τα ομολογιακά δάνεια των 730 εκατομμυρίων ευρώ ή τα σχεδόν 154 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε το Δημόσιο ΜΟΝΟΝ το 2011 για καταπτώσεις των εγγυήσεων των δανείων της ΕΑΒ….  Και δεν ντρέπονται λιγάκι….
Βέβαια τα στοιχεία για την ΕΑΒ δεν σταματούν εδώ… Τι πλήρωναν τον εαυτό τους στην ΕΑΒ, τι οδηγούς είχαν με βασιλικές αποδοχές, τι γιατρούς με off-shore εταιρείες, τι χορηγίες έκαναν χωρίς να υπάρχουν κριτήρια, υπερβαίνοντας μάλιστα τους προϋπολογισμούς, τι εργολαβίες έδιναν σε τρίτους με ύποπτες διαδικασίες, τι αναθέσεις έργου σε εξωτερικούς δικηγόρους ενώ η εταιρεία είχε μια «μια ευπρόσωπη, ικανή και εξειδικευμένη νομική υπηρεσία»… Για να γελάσει και το χειλάκι του κάθε πικραμένου θα αναφέρουμε εδώ ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κύριος Αν. Φιλιππάκος έδωσε χορηγία 40.000 Ευρώ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση όπου ο ίδιος ήταν μέλος σε θέση ταμία.!!! Και ποια ήταν αυτή η ΜΚΟ;  Μα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος!!!! Δηλαδή τι να σχολιάσει κανείς;  Ότι αυτός που κατηγορείτο για σωρεία παρανομιών κλπ από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ήταν και στο συμβούλιο μιας ΜΚΟ που ελέγχει την διαφθορά; Ότι παρανόμως, παρατύπως έδωσε χορηγία στον εαυτό του; Ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος είχε στείλει επιστολή στον Ταμία του για χορηγία σαν να μην τον ήξερε…. Παντού ΚΟΡΟΙΔΙΑ σε βάρος του δύσμοιρου λαού αυτής της χώρας….

Τώρα με το άλλο παράδειγμα που θα φέρουμε θα είμαστε πολύ συνοπτικοί γιατί δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε.  Έκλεισε το ΣΔΟΕ ΕΝΑ κέντρο διασκέδασης στην επαρχία….  Ζήτω!!! Ήρωες!!! Μπράβο!!! Με όλα τα άλλα που φοροδιαφεύγουν τι γίνεται; Με την φοροδιαφυγή των «καρχαριών» τι γίνεται; Γιατί η «μαρίδα» τελείωσε… Την εξαφανίσατε…. Πόσοι άνδρες και γυναίκες του ΣΔΟΕ κάνουν τους «σαρωτικούς» ελέγχους; Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους;  Μήπως κάποιοι μπαίνουν σκυθρωποί για ελέγχους πχ σε κέντρα διασκέδασης και μετά βγαίνουν χαμογελαστοί; Η δύναμη του ΣΔΟΕ που κάνει τους ελέγχους είναι άραγε μεγαλύτερη από αυτήν που ελέγχει την μαύρη εργασία; Δηλαδή τα 25 άτομα;;;;

Τελικά ένα πράγμα είναι σίγουρο.  Ότι στην προσπάθεια της να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί πολύ σκληρά για να κάνει το ψέμα αλήθεια… Γιατί όπως έχει πει και ο Μπ. Σω «Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει»… Και κλείνουμε με μια παρατήρηση προς τους πολιτικούς μας, για τον καταιγισμό ειδήσεων που δεχόμαστε όλοι μας από τα ΜΜΕ των «ολιγαρχών», είτε περί ευδαιμονίας που μας περιμένει, είτε περί εθνικής ανάτασης της χώρας, είτε περί success story, ότι «η επανάληψη δεν μετατρέπει το ψέμα σε αλήθεια…»

Από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1