Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση - χαρτοπαίχτης και τα δυο άκρα

Η κυβέρνηση - χαρτοπαίχτης και τα δυο άκρα
Υπάρχει ευρέως γνωστή μια λαϊκή ρήση που λέει ότι όταν ένας λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και μάλιστα στις χειρότερες πτυχές της.

Δεν θα ταξιδέψω πολύ μακριά στο παρελθόν. 22 Μαϊου 1963 Θεσσαλονίκη. Το κράτος με το παρακράτος συνοδοιπόροι με κοινή πορεία και κοινά φρονήματα έδωσε την χαριστική βολή στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη με την ευθύνη της τότε χωροφυλακής, της τότε Κ.Υ.Π. , παραστρατιωτικών (ΙΔΕΑ) οργανώσεων, βασιλοχουντικών οργανώσεων και την κυβέρνηση Καραμανλή. 
Όποιος έχει αντίρησση για τους παραπάνω ισχυρισμούς μπορεί να ανατρέξει για αυτήν την ιστορία σε εκατοντάδες πηγές. Δεν θα προσπαθήσω να παρομοιάσω πρόσωπα (πιστεύω ότι ούτε ο Γρηγόριος Λαμπράκης αλλά ούτε και ο Παύλος Φύσσας θα ήθελαν για πολλούς λόγους να μπούνε σε συγκρίσεις) αλλά μόνο καταστάσεις. Οι καταστάσεις όμως λόγω μεγάλων ομοιοτήτων μπορούν να συγκριθούν. Άνοδος τότε της Αριστεράς, αναβρασμός στον λαό, συντηρητική κυβέρνηση και ύπαρξη του παρακράτους. Μπροστά στην άνοδο της αριστεράς η τότε συντηρητική κυβέρνηση έβγαλε από το μανίκι της τον άσσο που λεγόταν ακροδεξιά σε πλήρη συνεργασία με τους κρατικούς μηχανισμούς και τον ξένο-(σύμμαχο) παράγοντα (CIA) πιάστηκαν όλοι μαζί λόγω μη καλοσχεδιασμένου σχεδίου στην δαγκάνα κάποιων πολιτών και λειτουργών που ήθελαν το βράδυ να κοιμούνται ήσυχοι χωρίς τύψεις.

«Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή και των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδείχθηκε ότι όχι μόνο ανέχονταν, αλλά και εξέθρεφαν τον ανεξέλεγκτο παρακρατικό μηχανισμό.»

Ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο ξένος παράγοντας σε άψογη συνεργασία με την συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά και τους συνεργάτες του επιβάλλουν ανθρωπιστική καταστροφή στον Ελληνικό λαό, έχουμε άνοδο της Αριστεράς και το κράτος βγάζει από το μανίκι του το παρακράτος σε πλήρη διάταξη ώστε να διασωθεί η κυβέρνηση και το μνημόνιο από το μένος του λαού. Ο χαρτοπαίχτης κυβέρνηση δεν του βγήκε καλά η παρτίδα και καίει έναν από τους άσσους που έχει στο μανίκι της.

Η χρυσή αυγή δρα επίσημα στο πολιτικό στερέωμα από το 1994 που ήταν υποψήφια πρώτη φορά σε εκλογές αλλά από το 1987 ως οργάνωση. Από το 1987 χρησιμοποιεί την εθνικοσοσιαλιστική-ναζιστική ρητορική η οποία ρητορική δικαίως έχει ποινικοποιηθεί στις ευνοούμενες χώρες της Ευρώπης, πράγμα που δεν έχει συμβεί στην σακατεμένη από τον ναζισμό Ελλάδα μας. Γιατί; Η οργάνωση αυτή έχει πολλές απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση στο βιογραφικό της από το 1987 αλλά και δολοφονίες με τελευταία αυτή του Παύλου Φύσσα. Γιατί δεν βγήκε εκτός νόμου από τα πρώτα κρούσματα βίας; Όλη η Ελλάδα το γνώριζε εκτός από την πολιτεία; Όλη η Ελλάδα τους καταδίκαζε εκτός από την πολιτεία; Οι φυλλάδες και τα περιοδικά με τους ναζιστές ήρωές τους στα εξώφυλλα πωλλούνταν φόρα-παρτίδα στα περίπτερα αλλά το κράτος δεν ήξερε; Γιατί; Ο νούμερο 2 και υπαρχηγός της χ.α. το 1998 ηθελλημένα και με πρόθεση πήγε να σκοτώσει τον τότε φοιτητή Κουσουρή, η κυβέρνηση του και καλά σοσιαλιστικού πα.σο.κ. γιατι δεν αντέδρασε αμέσως για να εμποδίσει την μετέπειτα πορεία των νεοφασιστών; Γιατί;

Σε όλα αυτά τα γιατί απαντά η ιστορία του παρελθόντος αλλά και η σημερινή κατάσταση. Η χ.α. ήταν στο περιθώριο μέχρι να την χρειαστεί το κράτος. Και το κράτος την χρειάστηκε και την χρησιμοποίησε μέχρι που η επικύνδινη παρτίδα δεν βγήκε στην κυβέρνηση και τώρα πλέον καίει τον άσσο που ξετρύπωσε από το μανίκι της.

Έναν άλλο άσσο που έβγαλε η κυβέρνηση είναι η εμφυλιοπολεμική ρητορρεία των άκρων και του μίσους. Μας είπαν ή μνημόνιο ή τανκς, μας είπαν ή αυτοί ή ο εμφύλιος πόλεμος. Όλα αυτά τα φαιδρά μπορούν να λεχθούν από ανθρώπους που ή πρέπει πάση θυσία να εκπληρώσουν την αποστολή τους ή από ανθρώπους που βλέπουν σιγά σιγά να έρχεται το τέλος των ημερών της καταστροφικότατης διακυβέρνησής τους.

Την απάντηση για το ποιος τα έφαγε την δίνουν οι ίδιοι την στιγμή που αρνούνται κατηγορηματικά τον Ανεξάρτητο Λογιστικό Έλεγχο κάθε υπουργείου ή την στιγμή που ενώ όλη η Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο βουλιάζει οι τράπεζες χωρίς ντροπή μετά και τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν από τα χρήματα του Ελληνικού λαού μας επιδυκνείουν χωρίς ντροπή τα κέρδη εξαμήνου.

  • Το τραπεζικό συστημα υπηρετεί τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος το τραπεζικό σύστημα κύριοι κυβερνώντες; 
  • Το σύστημα Υγείας υπηρετούσε τον πολίτη ή τα πιράνχας κύριοι κυβερνώντες; 
  • Το χρέος είναι ιδιωτικό ή δημόσιο κύριοι κυβερνώντες; 
  • Το Ελευθερία ή Θάνατος έγινε Ευρώ ή Θάνατος κύριοι κυβερνωντες; 
  • Αυτή είναι η υπεράσπιση του Έλληνα πολίτη και που ορκιστήκατε για αυτή κύριοι κυβερνώντες; 
  • Με την παιδεία που καταστρέφετε περιμένετε να ορθώσουν ανάστημα οι πολίτες απέναντι στον φασισμό κύριοι κυβερνώντες; 
  • Πείτε μου ποια πνευματικά εφόδια θα αντιτάξει ο λαός απέναντι στον φασισμό κύριοι κυβερνώντες την στιγμή που εμμέσως πλην σαφώς μας λέτε ότι θα μετέχουν της Ελληνικής παιδείας που κατά άλλα είναι δωρεάν μόνο οι έχοντες και οι κατέχοντες;

Και για το άλλο άκρο που εσείς βαφτίσατε τι περιμένετε; Την βουλή την έχετε γραμμένη όσο και την συνταγματικότητα των πράξεών σας. Την βουλή κύριε Σαμαρά που σας ανακύρηξε μέσω του λαού Πρωθυπουργό την επισκέφτεσθε μόνο όταν πρέπει να περάσει με την ντροπολογία κάποιο έκτακτο μέτρο. Αλλά κάθε μέρα συνδιαλέγεστε με τους δανειστές μας. Ποιος σας εξέλεξε λοιπόν ο λαός ή οι δανειστές;
Γιατί και τον λαό τον έχετε γραμμένο κύριε Σαμμαρά. Και όχι μόνο τον έχετε γραμμένο αλλά τον βαφτίζετε και τρομοκράτη όταν αντιστέκεται στην παράνομη κυβέρνησή σας με κάποιο τρόπο.
Επιστράτευση στις απεργίες και συλλήψεις στους καθημερινούς αγώνες. Ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και οι κουκουλοφόροι που εντελώς τυχαία παίρνουν «πολεμικό» υλικό από τα χέρια αστυνομικών πίσω από τους θάμνους. Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε κύριε πρωθυπουργέ; Να μας λείπει κύριε Πρωθυπουργέ.
Την δημοκρατία σας θα την ασπαστούμε μόνο όταν υπερασπιστείτε εμάς και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Την δημοκρατία σας θα την ασπαστούμε μόνο όταν διενεργηθεί ανεξάρτητος λογιστικός έλεγχος και στείλετε φυλακή πρωθυπουργούς υπουργούς μέχρι και τον τελευταίο κλητήρα που φταίει πραγματικά για την σημερινή κατάντια.
Γιατί κύριε πρωθυπουργέ δεν τα φάγαμε μαζί. Βία είναι αυτό που καθημερινά κάνετε εσείς και οι κρατικοί μηχανισμοί σας καθημερινά. Εσείς είστε το άκρο και η αστάθεια στην Ελλάδα κύριε πρωθυπουργέ και εύχομαι σύντομα να απαλλαγούμε από εσάς τους φίλους σας και τις πολιτικές σας. Και να φύγει το τραπεζικό σύστημα από την πολιτική σας και να έρθει ξανά στο επίκεντρο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Και επειδή δεν θα το βουλώσω όπως θα θέλατε επικαλούμαι την δικαιοσύνη εάν κάτι μου συμβεί γιατί οι καιροί και το παρακράτος είναι επικίνδυνοι. Αυτό όμως δεν θα πρέπει για κανέναν να γίνει ανασταλτικός παράγοντας για να υψώσει ο καθένας το ανάστημά του μπροστά στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στην πατρίδα μας που παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε χρυσαυγίτες πασόκοι ή νεοδημοκράτες την αγαπάμε περισσότερο από εσας που την καταστρέφεται. Και αν μερικοί ακόμα δεν μπορούν να δουν την καταστροφή λόγω της μνημονιακής προπαγάνδας και των παπαγάλων θα το δείξει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας

Πηγή: Η κυβέρνηση - χαρτοπαίχτης και τα δυο άκρα - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1