Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήµου Αχαρνών για την 28η Οκτωβρίου, τον Φασισμό και την Δημοκρατία





Κολοκοτρώνη & Μητροµάρα 24 
       13671 ΑΧΑΡΝΕΣ  
e-mail: injo@goneis-acharnes.gr

       


ΑΧΑΡΝΕΣ 23/10/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι µια ιστορική - εθνική επέτειος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο µε επισηµότητα σε κάθε γωνιά της πατρίδας µας. Ο Ελληνοϊταλικός πόλεµος του 1940, ήταν το αποτέλεσµα της επεκτατική; πολιτικής, από το φασιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα µέσα του 1940, ο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερµανούς, ότι µπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες ...
στρατιωτικές επιτυχίες. Η αντίδραση και η αντίσταση των Ελλήνων ήταν άµεση. Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής, αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συµµάχων και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωµένη Ευρώπη. Η ελευθερία και η δηµοκρατία είναι τα υπέρτατα αγαθά των λαών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήµου μας µε αφορµή την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, φωνάζει ένα Βροντερό ΟΧΙ στο Φασισµό, τον Ναζισµό και κάθε µορφή Βίας, καταδικάζοντάς τα.

Η πολιτική και οικονοµική κρίση που βιώνουµε όλοι, έχει σωρεύσει στην κοινωνία µας, πολλά δεινά. Ένα από αυτά, είναι η διάχυση φασιστικών και ναζιστικών ιδεών στα πιο ευαίσθητα τµήµατα της ελληνικής κοινωνίας, τους µαθητές.

Τόσο η άγνοια, όσο και η εφηβική αφέλεια αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την αποδοχή και υιοθέτηση τέτοιων ιδεών, κάνοντας τους µαθητές µας εύκολη λεία, σε αυτούς που στόχο έχουν την κατάλυση της Δηµοκρατία; και την µετάλλαξη της Ελληνικής Κοινωνίας.

Πρέπει όµως να επισηµάνουµε ότι, ο φασισµός δεν γεννήθηκε γιατί η δηµοκρατία δεν ήξερε πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τους εχθρούς της. Ο φασισµός δεν γεννιέται από κάτω, από τους εξαθλιωµένους, ή από την δηµαγωγία. Ανδρώνεται εκεί γιατί βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Δε παύει όµως να αποτελεί καταφύγιο της αντιδηµοκρατικής εξουσίας, γιατί ο εχθρός του φασισµού είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το σχολείο οφείλει να λειτουργήσει ως ανάχωµα στην εξάπλωση των φασιστικών και των ναζιστικών ιδεών. Οφείλει, µέσα από συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις και άλλες δράσεις, να ενηµερώσει και να θωρακίσει τους µαθητές ενάντια στη φασιστική προπαγάνδα.

Είναι ευθύνη όλων µας, να πείσουµε τους µαθητές µας ότι η ξενοφοβία, ο ρατσισµός, και ο φασισµός οδηγούν σε µορφές βίας ξένες ως προς τον πολιτισµό, την ιστορία µας και το δηµοκρατικό µας πολίτευµα και καταδικάζουµε κάθε τέτοιο αποδεδειγµένο περιστατικό.

Επιθυµούµε και αγωνιζόµαστε για ένα σχολείο, που οι µαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της δηµοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης»                               

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Κώστας Καρυδάκης                                                                                                                           Γιώτα Γιαννάκου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1