Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα των «λιάπηδων»

Ο... Μισέλ στη Μαλαισία, ο έφορος στον σβέρκο των Ελλήνων, οι έμποροι «κεσάτια» και η δικαιο­σύνη αθώωσε πανηγυρικά 42 κατη­γο­ρούμενους για το χρηματιστήριο

του  Γιώργου  Δελαστίκ 


Χαρές και πανηγύρια φέτος τα Χριστούγεννα. Πλημμύρισαν από ενθουσιασμό οι Ελληνες μόλις άκουσαν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου όχι μόνο θα τους γδέρνει ακόμη περισσότερο με τους φόρους στα ακίνητα, αλλά και επιπλέον αυξάνει τα πρόστιμα για όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν κάθε οφειλή τους προς το κράτος. Πάει πια το 1% τον μήνα που σου έβαζε παραπάνω ο έφορος. Αργησες δύο μήνες να πληρώσεις, κύριε;
Αρπα ένα 10% επιπρόσθετο φόρο! Αργησες έναν χρόνο; 20% επιπλέον! Δύο χρόνια; 30%! Επιτέλους, γινόμαστε κράτος! Αποκτά επιπλέον η Εφορία το δικαίωμα να σου κατάσχει μισθό, σύνταξη, καταθέσεις, λεφτά από νοίκια ή... λεφτά που σου χρωστάνε τρίτοι (!) χωρίς καμία προειδοποίηση. Αμα αγριέψει ο έφορος, μπορεί να σου αφαιρέσει ως και το δικαίωμα να... ρυθμίσεις τα χρέη σου!

Τέρμα ο... «λιαπισμός» ολόκληρου του ελληνικού λαού που υποκρίνεται ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει στην Εφορία και την κοπανάει χριστουγεννιάτικα και τρέχει για διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας αντί να πάει για σκι στις Αυστριακές Αλπεις, που είναι και στην Ευρωζώνη, για να πιάσουν τόπο τα λεφτά του, να μείνουν τουλάχιστον στους Γερμανο­αυστρια­κούς. Τεμπέληδες οι Ελληνες, το αποδεικνύουν και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όποιον ξέρει να τα διαβάζει σε βάθος. Οι άνεργοι στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 1.345.387 άτομα. Από αυτούς, μας λέει η ΕΛΣΤΑΤ, το ένα εκατομμύριο περίπου (955.000 για την ακρίβεια, το 71% του συνόλου) είναι άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Ε, δεν είναι ανεπρόκοποι αυτοί που κάθονται πάνω από ένα χρόνο και δεν πάνε να δουλέψουν, ενώ ψωμολυσσάνε οι οικογένειές τους; Ηλίου φανεινότερον! Ανησυχούμε πάντως για την πορεία του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυ­­­­λόπουλου. Τι είναι πάλι αυτό που είπε στη Βουλή πως «όταν φορολογείς ένα ακίνητο που δεν παράγει καμία πρόσοδο, ουσιαστικά το οδηγείς σε έμμεση δήμευση»; Αριστερίστικο ακούγεται!

Γλεντούν οι έμποροι! Απαλλάχτηκαν από τους υπέρογκους τζίρους των προηγούμενων χρόνων την περίοδο των γιορτών Χριστουγέννων και Πρω­τοχρονιάς! Από το 2008 έως το 2012 καταποντίστηκαν οι γιορτινές εισπράξεις τους κατά... 65% μας πληροφορεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Το 2008 ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο ήταν 21,9 δισ. ευρώ. Το 2009 καταβαρθρώθηκε στα 16,4 δισ., μείωση κατά 25,1%. Νέα βουτιά στα 13,2 δισ. το 2010, μείωση κατά 19,5%. Ο τζίρος γκρεμοτσακίστηκε στην άβυσσο το 2011 - μόλις 9,25 δισ. ευρώ, πτώση δηλαδή κατά 30%! Νέα βουτιά στα 7,6 δισ. ευρώ το 2012, μείωση κατά 17,8%. Από τα 21,9 δισ. του τζίρου έμειναν πέρυσι 7,6 δισ. Εκτακτα!

Χαρμόσυνη είδηση. Θα ανασάνει ο τόπος! Αθωώθηκαν πανηγυρικά και οι 42 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Κατηγορούνταν για κακουργήματα, αλλά μετά από 13 χρόνια έλαμψε η αθωότητά τους. Οσο και αν το ΣΔΟΕ και η Επιτροπή Κεφα­λαι­­αγοράς είχαν διαπιστώσει τεχνητή αύξηση της αξίας των μετοχών, η δικαιοσύνη δεν πείστηκε για την ενοχή τους. Τους απέδωσε άμωμους στην κοινωνία.

Υπέροχο νέο! Υπέροχος κόσμος! Υπέροχη χρονιά το 2013! Δέκα επιχειρηματίες κέρδισαν τη χρονιά που τελειώνει... 101,8 δισ. δολάρια! Ο πρώτος από αυτούς, ο Γουόρεν Μπάφετ, κέρδιζε λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο τον μήνα! Κάπου 37 εκατ. δολάρια... την ημέρα! Ο δέκατος με το ζόρι είχε μεροκάματο 21 εκατομμύρια. Ούτε ένα εκατ. την... ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1