Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ζητώ ευθαρσώς τη θανατική καταδίκη τους

Ζητώ ευθαρσώς τη θανατική καταδίκη τους
Τόσο ατσαλάκωτοι, τόσο τέλεια ντυμένοι, τόσο αψεγάδιαστοι, φορώντας κουστουμιές και ταγιεράκια, με ύφος δέκα καρδιναλίων, παντογνώστες και αμετροεπείς, εμφανίζονται όλη τη μέρα στα τηλεοπτικά πάνελ και κοροϊδεύουν τον κόσμο, επεξηγώντας το πόσο τέλειοι είναι, το πόσο τίμιοι, το πόσο αλάνθαστοι, και από μέσα τους είμαι σίγουρος γελάνε εις βάρος μας που έχουν καταφέρει να μας καβαλήσουν για τόσες πολλές δεκαετίες και εμείς να λέμε και ευχαριστώ.

Θα μου πεις τηλεόραση είναι, αλλά σε παρακαλώ, πρόσεξε λίγο τα μάτια τους, τις κινήσεις τους, τη συμπεριφορά τους, είναι ...

Δειλοί Μοιραίοι κι Άβουλοι Αντάμα: "Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που φοβάται, κλεισμένος στο σπίτι του, καταναλώνοντας το προϊόν των ψιττακών της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και φοβάται· φοβάται ότι η ζωή του θα γίνει ακόμα χειρότερη..."

Μας λένε οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για την αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν οι λεοντόκαρδοι κυβερνήτες μας να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony» σε γερμανικό «Audi». Για τα σχέδια του νέου ελληνικού οχήματος, ξεσηκώνουν το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που όπου κι αν εφαρμόστηκε, άφησε πίσω μόνο δάκρυα, αίμα και δυστυχία· αυτό το τελευταίο δεν το λένε.
Ποιον προσπαθούν, αλήθεια, να κοροϊδέψουν?

Υπόθεση Σακελλίων: Αθώοι οι αστυνομικοί για το θάνατο του φοιτητή


Αθωώθηκαν τελικά έπειτα από 6 χρόνια και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές οι αστυνομικοί φρουροί, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την υπόθεση του 24χρονου φοιτητή, Νίκου Σακελλίων. Σύμφωνα με την Αυγή  και την Εφημερίδα των Συντακτών το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είδε τους αστυνομικούς να χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι τον άτυχο νέο, ενώ δεν έλαβε υπόψη βίντεο που είχε τραβήξει περίοικος.

Η δημοκρατία του ενός (1)

Με προεδρικό διάταγμα και χωρίς να περάσουν από τη βουλή για έγκριση, θα γίνονται από εδώ και μπρος οι απολύσεις στο δημόσιο, το κλείσιμο οργανισμών και η κατάργηση σχετικών νόμων, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο οικονομικών σ’ ένα νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ακολουθήσει το πρόσφατο δρόμο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αλλά να παρακάμψει τελείως το κοινοβούλιο για να μπορεί, πλέον, να περνά όποιο μέτρο θέλει χωρίς να λογοδοτεί ούτε στον...

Λόλα, ο Λέτα!

Λόλα, ο Λέτα!Του Στάθη

«Βλέπουμε καλά σημάδια, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε πιο καλά σημάδια»! Τη βαρυσήμαντη αυτή μπαλαφάρα, που δεν θα την έγραφε ούτε μαθητής της Β’ Δημοτικού σε έκθεση γελοίων ιδεών και φράσεων, ξεστόμισε ο Πρωθυπουργός της γείτονος Ιταλίας, κ. Ενρίκο Λέτα.
Ο άνθρωπος βεβαίως δεν αποτελεί εξαίρεση απ’ τη μετριότητα και το βεληνεκές ψύλλου που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των πολιτικών στην Ευρώπη, όπως ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, ο Ολλανδός λιμοκοντόρος Επίτροπος Τάδε, ο νωματάρχης μεσοπολέμου Σόιμπλε και η κυρά Θατσερομέρκελ.

Σχίζουν τα πτυχία τους οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι

Οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι των κυβερνητικών υπουργών, ενόψει του Φθινοπώρου που θα συνοδεύεται από νέο κύμα απολύσεων σε Δημόσιο και Οργανισμούς, πιστεύουν πως θα καταφέρουν, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους.
Οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι-σύμμαχοί τους ακονίζουν τις χρυσές τους πένες και προβάρουν στον καθρέφτη το σοβαρό και περισπούδαστο ύφος τους για να βγουν και πάλι στους...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μικρές εστίες αντίστασης παντού......

Σχόλιο: Αυτές οι μικρές φλογίτσες που ξεκινάνε σχεδόν από το πουθενά είναι μοιραίο να εξελιχθούν, αργά ή γρήγορα, σε παρανάλωμα που θα κάψει ολοκληρωτικά το ανήθικο καθεστώς των προδοτών και των δωσιλόγων. Και αυτό, το καθεστώς, της ξένης κατοχής και το ντόπιο υποκατάστημα της διεθνούς μαφίας που το επέβαλε, το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους. Γι' αυτό σκληραίνει ολοένα τη στάση του με πρωτόγνωρο αυταρχισμό. Και τα χθεσινά γεγονότα στον Υμηττό με τις, χωρίς ...

Εφιαλτικό Βατερλό στην οικονομία! Αύξησαν 24% το χρέος από πέρυσι! Στοιχεία σοκ της eurostat που θα προκαλέσουν σεισμό!

Τραγικό Βατερλώ στην Οικονομία της χώρας αποκαλύπτεται από τη μελέτη των στοιχείων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η EUROSTAT.
Τραγικό Βατερλώ στην Οικονομία της χώρας αποκαλύπτεται από τη μελέτη των στοιχείων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η EUROSTAT.

Παρά τα περί "success story" λεγόμενα και τις κούφιες υποσχέσεις, με την παράλληλη φοροφονική και ανελέητη επιδρομή κατά του ελληνικού λαού, όλη η συνταγή είναι οικτρά αποτυχημένη και οδηγεί μαθηματικά σε θάνατο μετά βασανιστηρίων την Οικονομία και δυστυχώς την ίδια την Ελλάδα!

Χωρίς ορίζοντες...

Μοιάζει σαν η κυβέρνηση και ο Τύπος που την στηρίζει να σκέφτονται με ορίζοντα Σεπτεμβρίου - με ορόσημο τις γερμανικές εκλογές. Και μετά τι; Εξαρτάται. Πρόκειται ομολογουμένως για μια αξιοθαύμαστη εθνική στρατηγική, θα έλεγε κανείς,  αν είχαμε να κάνουμε μια ανεξάρτητη χώρα. Πράττουν, σκέφτονται και ομιλούν με ορίζοντα μηνός - μηνών. Και μετά; Μετά έρχεται νέο Μνημόνιο. Και μετά το νέο Μνημόνιο τι; Ενα ακόμα Μνημόνιο. Η χώρα έχει γίνει πρεζάκιας του εξαρτημένου μέλλοντός της.

Τι θα κάνει του χρόνου τον Αύγουστο ο λαός; Πού θα βρίσκεται του χρόνου τον Σεπτέμβρη η χώρα; ρητορικά τα ερωτήματα για την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που περιορίζεται στο να εκτελεί διαρκώς εντολές, διαψεύδοντας τις επαγγελίες της, όπως ότι θα βγαίναμε στις αγορές το...

Ο Αγώνας στην ΕΡΤ συνεχίζεται για 48η ημέρα!

alt
Η ΕΡΤ εξέπεμψε ξανά  σε ολόκληρη την Αττική  στο αναλογικό κανάλι 21.
Μέλη του Ε.Πα.Μ., αγωνιστές της δημοκρατίας από άλλα κινήματα και εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό και κατάφεραν να επαναφέρουν το σήμα της ΕΡΤ!
Μετά από μια ώρα περίπου εκπομπής οι σκοτεινές δυνάμεις της κατοχικής κυβέρνητικής χούντας επενέβησαν και ...

Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές

ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
 
ΜΠΟΡΕΙ η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα βοήθεια εφ' όσον οι Ελληνες τηρούν την υποχρέωσή τους να... αυτοκαταστραφούν, όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.   
 
Αντίθετα, σχεδόν το σύνολο της βοήθειας προς την Ελλάδα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της.

ENTAΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΜΠΟ ΤΗΣ ΕΡΤ – ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

ymittos-thumb-mediumΠέντε προσαγωγές έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, μετά από επέμβαση της αστυνομίας στον Υμηττό. Προηγουμένως, δεκάδες άτομα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις κεραίες του Υμηττού και σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν τον πομπό της ΕΡΤ ώστε να μεταδίδει από το κανάλι 21 στην Αττική, αλλά στη συνέχεια το σήμα της ΕΡΤ έπεσε.
Η αστυνομία τελικώς προσήγαγε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράγος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας... Ποιο αξιοπρεπές κράτος θα δεχόταν έναν τέτοιο μηχανισμό; - Μόνο εκείνο το κράτος που θέλει να τεθεί υπό καθεστώς κατοχής και εκποίησης.

Πάνω από το κεφάλι του Στουρνάρα και των υπολοίπων επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη η επιταγή του άρθρου 120 παρ. 3 του Συντάγματος: «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.»

Άρθρα  του Δημήτρη Καζάκη,

Με μια περιεκτική σε ουσία – για όποιον ξέρει να διαβάζει – και λιτή ανακοίνωση ...

Η κυβέρνηση Σαμαρά οδεύει προς την αυτοπτώση της...

Το ΣΧΟΛΙΟ μας: 
Τα γεγονότα δυστυχώς επελήθευσαν τις προβλέψεις του Ε.Πα.Μ. ότι ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία ως μέρος του πολιτικού συστήματος που ανέχθηκε και υπέθαλψε φαινόμενα διαφθοράς όπως η SIEMENS, το Βατοπέδι κλπ. δεν είχαν ποτέ σκοπό να δώσουν καμία απολύτως μάχη υπέρ της πατρίδας και του Λαού μας.  
 
Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Κάνοντας μία ανασκόπηση του ενός έτους και κάτι, που έχει συμπληρώσει η Κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία Α. Σαμαρά, μπορούμε ...

Ελλάς – Ιταλία – Χρεοκοπία

του Pitsirikos

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Η επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στην Αθήνα γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να παρουσιάσει αύξηση των αφίξεων τουριστών, αφού όποιος περνάει τα σύνορα -από δολοφόνος μέχρι πρωθυπουργός- μετριέται για τουρίστας.

Τον Ενρίκο Λέτα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια οι δυο πρωθυπουργοί -μαζί με τις συζύγους τους- έφαγαν ...

Εγώ, ο Στουρνάρας! του Στάθη ...


Εγώ, ο Στουρνάρας!Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε (στο «Πρώτο Θέμα») ότι θαυμάζει το σθένος του κ. Σόιμπλε. Πού το παράξενο; Κάθε πρωί με τον καφέ του ο κ. Στουρνάρας μετράει τις φουσκάλες: τρεις φουσκάλες δεξιά, 10.000 απολύσεις, δύο φουσκάλες αριστερά, 5000 πωλήσεις.
Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας καλός άνθρωπος, έχει το σθένος να θαυμάζει το σθένος του κ. Σόιμπλε, όπως και να εκτελεί τις διαταγές του. Αν και, είμαι

ΔΕΗ: Να Πέσουν Οι Μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες Με Ονοματεπώνυμα..!

ΔΕΗ: Να Πέσουν Οι Μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες Με Ονοματεπώνυμα..!
Ήρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!

Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – αλλά και οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις – επεξεργάζεται και ετοιμάζεται να υλοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.! Ετοιμάζεται να ...

Λεβεντομαλάκες

kartesios290713
του Καρτέσιου
Χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο κοινός λεβεντομαλάκας το επιχείρημα για τους «μαϊμού – τυφλούς της Καλύμνου», ότι δηλαδή αντί να μας ενδιαφέρει πως το 35% των επιδοματούχων τυφλότητας ήταν απατεώνες, ξεσηκώνουμε θόρυβο επειδή το ΙΚΑ έκανε ένα «λαθάκι» και ανακοίνωσε ότι το 65% των τυφλών συνελήφθησαν… βλέποντες.
Ρε λεβεντομαλάκα, στην αρχική ανακοίνωση του ΙΚΑ οι «μαϊμού – τυφλοί της Καλύμνου» ήταν 100 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 28. Το ίδιο είναι; Δεύτερον, δεν επρόκειτο για 28 κατοίκους της Καλύμνου όπως προσπάθησαν να το περάσουν οι καθοδηγητές ...

Η ελλαδική… κούραση και το λάθος Βενιζέλου με την Τουρκία

Βενιζέλος: "Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία"
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου,

Η επίσκεψη στην Άγκυρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού των Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μπορεί να στόχευε στην επίδειξη «καλής θέλησης» από την Αθήνα, στέλλοντας μηνύματα στην Ουάσιγκτον, αλλά τα αποτελέσματά της είναι απογοητευτικά. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτός ο «γίγαντας» της τουρκικής διπλωματίας, επέδειξε σκληρή στάση ...

Διαπιστευτήρια παλαιάς κοπής

Διαπιστευτήρια παλαιάς κοπής
Η είδηση αναφέρει ότι η κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να στείλει τελικά στη Βουλή την τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα ακόμη και οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα εφόσον καταργείται η ειδικότητά τους.

Η εξαίρεση είχε κατ’ αρχήν υιοθετηθεί στο πολυνομοσχέδιο αλλά, όπως μας ενημερώνει η ειδησεογραφία, η σκληρή θέση των ...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η νέα αφαίμαξη

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ότι δεν συζητούν λήψη νέων οριζόντιων μέτρων στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Στουρνάρας είναι πιο προσεκτικός. Διευκρινίζει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα το 2014, ενώ για τα επόμενα χρόνια το τι θα συμβεί είναι ακόμη άδηλο...

Οταν μιλούν για νέα μέτρα, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρονται μόνο στα οριζόντια μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να υφίσταται διαρκώς νέα μέτρα. Γιατί μέτρα είναι κι εκείνα που αποστερούν ή αφαιμάσσουν το ήδη πενιχρό εισόδημά του, με έμμεσο τρόπο, με αυξήσεις φόρων και τιμών. Αυτό ισχύει στη νιοστή για το 1,5 εκατ. των ανέργων, που δεν διαθέτουν πλέον κανενός....

"Για να σωθεί η Ελλάδα...βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους".

Επιλογές ολιγαρχικής πολιτικής
Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει εγκολπωθεί τις πολιτικές επιλογές της παγκόσμιας ολιγαρχίας των "αγορών", πραγματοποιώντας μια ασύμμετρη φυγή προς το παρελθόν, στο οποίο αναγνωρίζει τον εαυτό του. Με τον εγκιβωτισμό της χώρας στο παρελθόν και τη στήριξη της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που οδηγεί η Γερμανία, διασφαλίζει για τον εαυτό του και τους συγκατανευσιφάγους του συστήματος, μια προνομιακή νομή του κράτους και του δημόσιου αγαθού.
Εξ ού και το πολιτικό προσωπικό στο όνομα της "δημοκρατίας" έχει ιδιοποιηθεί διαχρονικά το Σύνταγμα, έχει κάνει δυσδιάκριτη...

Πληρώνουμε για να μας αγοράσουν

Πληρώνουμε για να μας αγοράσουν
Είναι δυνατόν να αγοράζεις ένα αντικείμενο και να σε πληρώνουν γι’ αυτή την αγορά; Στην Ελλάδα των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας όλα είναι δυνατά.

Όταν πριν από αρκετές εβδομάδες το ρεπορτάζ του «Π» αναδείκνυε την εξευτελιστική τιμή στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να δώσει τον ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, τη Socar, δεν είχαμε φανταστεί τότε ότι ψάχνοντας λίγο περισσότερο την υπόθεση θα βρισκόμασταν προ μεγάλων εκπλήξεων!

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΕΛΑ: AΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ

forologiaΔυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η εφορία, καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρκτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.

Με Προεδρικά Διατάγματα κλείνουν δημόσιοι οργανισμοί...χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής... μάλλον το βρήκαν πολύ πιο βολικό το να γνωμοδοτεί μόνο το ΣτΕ... ούτως ώστε να διασφαλίζουν και άλλοθι στους βολευτές, και να τους απενοχοποιηθεί, και να τα περνάνε "κομματικά ανώδυνα" από τους δήθεν "αντάρτες" βολευτές



Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη...
Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ευρώ ή Δραχμή; Υποδούλωση ή Ελευθερία;

του Δημήτρη Καζάκη

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που επιμένουν ότι το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή, όπως έχει πολιτογραφηθεί στην κοινή διάλεκτο το αληθινό δίλημμα κοινό νόμισμα, ή εθνικό κρατικό νόμισμα, είναι ένα ψευδοδίλημμα και τέλος πάντων δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Αυτό μπορεί να το ισχυρίζεται μόνο όποιος είτε διακρίνεται για την άγνοιά του, είτε για την σκοπιμότητά του στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Κι ενώ η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα και συγχωρείται, η σκοπιμότητα όχι.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ;

Ετσι θα διαλυθεί η Ευρωζώνη
Του Χρήστου Φράγκου

Τι αποκαλύπτει έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας που συζητείται στα πλαίσια της BIS.

Τις παρασκηνιακές συζητήσεις γύρω από την προοπτική αποσύνθεσης της Ευρωζώνης αποκαλύπτει έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας στα πλαίσια της Bank for International ...

Εμπιστοσύνη στο Χάος (ξανά)

του Γιάννη Μακριδάκη

Η αμορφωσιά στην υπηρεσία της πολιτικής. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πολιτικής ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Βεβαίως οι πολιτικοί αγύρτες δεν προκύπτουν με παρθενογένεση αλλά είναι ο κακός εαυτός μας, βαλμένος εκεί ψηλά να φαίνεται σαν τον κώλο της μαϊμούς από παντού, μπας και νιώσουμε την κατάντια μας και αντιδράσουμε για να τον βελτιώσουμε.

Όλη η Ελλάδα βρίθει πολιτικών ρεταλιών της οθωμανικής εποχής, οι οποίοι ανδρωμένοι πολιτικά εντός των μεσαιωνικών κομματικών μηχανισμών, έχουν όλοι το ίδιο γελοίο κορδωμένο ...

Εδώ Προτεκτοράτο: Σε ξένο επενδυτή ο νέος ιδιοκτήτης της Eurobank... θα_πρέπει να είναι από το εξωτερικό, αποκλείοντας έτσι την εκδήλωση ενδιαφέροντος Ελλήνων επενδυτών

Την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι ο νέος ιδιοκτήτης της Eurobank θα πρέπει να είναι από το εξωτερικό, αποκλείοντας έτσι την εκδήλωση ενδιαφέροντος Ελλήνων επενδυτών.
 Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence).

Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων…. Η αυτοδίκαιη αργία και το έωλο των ερμηνειών..

Πειθαρχικό Δίκαιο  Δημοσίων Υπαλλήλων…. 
Καταργείται η Συνταγματική αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας!
Η αυτοδίκαιη αργία και το έωλο των ερμηνειών..
 
Με βάση τον νέο νόμο 4093/2012 επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο, με οποιαδήποτε κατηγορία, πραγματική ή φανταστική!. 

Ακριβοπληρωμένοι παραμυθάδες…

Το παραμύθι πουλάει όσο η μιζέρια, η απόγνωση, ζυμώνεται με την καθημερινή απελπισία του χαμένου μεροκάματου… Και παράλληλα είναι χρήσιμο να πλασάρεται αυτό με δουλεμένες και καλά ζυγιασμένες δόσεις αυτομαστιγώματος…
Πολύ περισσότερο όταν οι παραμυθάδες διαθέτουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας σε γνωστά συγκροτήματα εκδοτικά, εγνωσμένης για το σύστημα εγκυρότητας…

Αυτομαστίγωμα τιμωρητικό : Εσείς φταίτε για την κατάντια της χώρας μας το επιβεβαιώνουν, εντύπως  και… εντίμως  «έγκυροι» οικονομολογούντες δημοσιογράφοι γιατί κλείνατε λένε, τα εργοστάσια με τις απεργίες και την τεμπελιά σας και παίρνουν ατυχώς δίκιο από...

Εάν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της blackrock, πολλοί τραπεζίτες θα φάνε ισόβια. Άρα; όποιος έχει την έκθεση στα χέρια του, κυβερνά την Ελλάδα.

Εάν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της blackrock, πολλοί τραπεζίτες θα φάνε ισόβια. Άρα; όποιος έχει την έκθεση στα χέρια του, κυβερνά την Ελλάδα.
…Αφού οι τραπεζίτες ελέγχουν τα ΜΜΕ που πλέον εξαρτώνται αποκλειστικά από τα θαλασσοδάνεια…

…και τα ΜΜΕ ελέγχουν το πολιτικό σύστημα πλασάροντας από πολιτικούς μέχρι Παπαδήμους.


Τόσο απλά είναι τα πράγματα για όσους αναρωτιέστε για τον Προβόπουλο.

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ

 europe000smcnΠερισσότεροι από τους μισούς Ελληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι. Αυτό αποδεικνύει το Ευρωβαρόμετρο το οποίο καταγράφει ότι το ίδιο νιώθουν οι Κύπριοι, οι Βρετανοί, οι Βούλγαροι και οι Ιταλοί.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ» όχι απάντησε το 56% των Ελλήνων, το 55% των Κυπρίων, το 51% των Βρετανών και των Βουλγάρων και το 47% των Ιταλών.

Από την άλλη πλευρά θετικά απαντούν οι πολίτες του Λουξεμβούργου (88%), της Μάλτας (81%), της Σλοβακίας (76%), της Γερμανίας και της Φινλανδίας (73%).

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Beppe Grillo: "Επιστροφή στην λίρα, είναι ο μοναδικός τρόπος για να δούμε φως"

Ο πολιτικός αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρια αναλύει την σημερινή οικονομική κατάσταση κι εξηγεί: "σήμερα ή πρόκειται να αποφασίσουμε αν θα αναδιαρθρωθεί το χρέος παραμένοντας στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στην λίρα. Μόνο έτσι η Ιταλία θα ξαναδεί το φως της".

Δεν θα παραλείψουμε να συζητήσουμε το νέο post του Beppe Grillo που αφιερώνεται στο θέμα της οικονομικής και δομικής κρίσης στην οποία περιέρχεται η Χώρα. Ο πολιτικός αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρια, πράγματι, σε ένα άρθρο με τον τίτλο “Ο Διάβολος φοράει .. Μέρκελ”, αναλύει τα πιθανά ...

SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Το Σάββατο 3 Αυγούστου ανεβαίνουμε στον Κάκαβο.

Ανεβαίνουμε στο βουνό μας γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν εξαρτάται από την τιμή του χρυσού.
Ανεβαίνουμε στο βουνό μας γιατί η αξία του δε μετριέται σε ουγγιές
Ελάτε μαζί μας!

Σε μια πορεία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ και με μήνυμα

“Έξω οι εταιρείες από τις Σκουριές, Ελεύθερα βουνά και όχι φυλακές”


Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός 10 π.μ, Μ.Παναγία (Χοροστάσι) 10 π.μ.

Με προφυλακίσεις δε γίνονται επενδύσεις!

Σύμφωνα με έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τον ΕΟΠΠΥ η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Οργανισμού είναι χειρότερη σε σχέση με την κατάσταση προ σύστασης ΕΟΠΥΥ

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τον ΕΟΠΠΥ
Η συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ, ενός ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα διασφάλιζε 30 χρόνια μετά την πρώτη του εξαγγελία, την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε μια αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, απέχει πολύ από τις αρχικές προσδοκίες.

Αυτή η εξέλιξη αποτυπώνεται στην έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε...

Tα "ορφανά"...

Πολλά ΜΜΕ συμφερόντων  Ρέστη (αρκετό "Πρώτο Θέμα", ολίγον από MEGA και άλλα "αντισυστημικά" και "μνημονιακά") δεν  είχαν δει την είδηση για την σύλληψη μέχρι αργά το μεσημέρι.
Ο μόνιμος συνοδός των πρωθυπουργών της ΝΔ στα κατά καιρούς ταξίδια τους στην Κίνα πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας με βαριές κατηγορίες.
Δεν γνωρίζουμε αν είχε προλάβει να εισακούσει τον κ.Σαμαρά και να συνεισφέρει εθελοντικά με τους υπόλοιπους εφοπλιστές, ώστε να μαζευτούν τα 140 εκατ. για το καλό της πατρίδας.

Ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι διαφορετικός!

Γράφει ο Δευκαλίων

Φθάνοντας σιγά-σιγά προς το τέλος Ιουλίου και την εξαναγκαστική αυγουστιάτικη διακοπή της καθημερινής παρουσίας του Δευκαλίωνα στο διαδίκτυο, έχουμε ένα προαίσθημα.

Η επιστροφή του Σεπτεμβρίου δεν θα είναι όπως κάθε χρόνο μια επιστροφή στην καθημερινότητα. Ακόμα και η λέξη επιστροφή δεν ταιριάζει πλέον στην περίσταση. Γιατί δεν θα υπάρξει επιστροφή, αφού δεν θα φύγουμε από αυτή την άθλια καθημερινότητα που μας επέβαλε η άθλια μνημονιακή πραγματικότητα.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Από ποιους κινδυνεύει το ΕΠΑΜ;

του Δημήτρη Καζάκη

Τα μέλη του ΕΠΑΜ ειδικά τους τελευταίους μήνες απέδειξαν ότι μπορούν να βρεθούν επάξια στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα σε επίπεδο αιτημάτων και δράσης. Το απέδειξε η παρέμβαση του ΕΠΑΜ στην ΕΡΤ που κέρδισε τις εντυπώσεις από εχθρούς και φίλους. Το απέδειξε η δράση του σε ολόκληρη την Ελλάδα που αλλάζει τα δεδομένα και ανατρέπει συσχετισμούς. Το απέδειξε η ανταπόκριση του απλού κόσμου στις θέσεις και τις παρεμβάσεις του, που χάρις σ’ αυτόν διαρρηγνύεται το βαρύ πέπλο ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε έγκριση για να κυβερνήσει ... Έπονται τα χειρότερα ...Καλή_Λευτεριά.

Από σήμερα, οι "δημοσκοπήσεις" θα τον δείχνουν πρώτο.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έδωσε την έγκριση του:
  • Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με την οποία χαιρετίζει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.(από τις ειδήσεις)

24 Ιουλίου: Κάθε χρόνο το ίδιο κομματικό ΚΙΤΣ περί «δημοκρατίας»

Αυτή τη μέρα, 24 Ιουλίου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σαν καρμπόν, η ιδία παράκρουση κυνισμού και υποκρισίας, γύρω από την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»!!!

Εδώ ζούμε τον εφιάλτη του σύγχρονου πλανητικού χρηματιστηριακού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, τον πιο δόλιο και ύπουλο ΦΑΣΙΣΜΟ της Ιστορίας και ο πολιτικός κόσμος γιορτάζει την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» και ανατυπώνει τα ίδια λογύδρια που λέει κάθε χρόνο…

Μια άλλη κακόγουστη φάρσα δολιότητας των δωσίλογων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ και των «αριστερών» παπουτσιών τους…

«Μαϊμούδες» και Πίθηκες

«Μαϊμούδες» και Πίθηκες

του Στάθη

Δεν έχουν βαρεθεί ούτε την ίδια τους την προπαγάνδα. Θέλουν να κάνουν μπάχαλο (κερδώο για χρυσοκανθάρους) ό,τι απέμεινε απ’ το ΕΣΥ και αμέσως γεμίζουν οι οθόνες των διαπλεκόμενων καναλιών ου μην και οι στήλες των διαπλεκόμενων εφημερίδων με ρεπορτάζ για τυφλούς-μαϊμού και κουτσούς πρίμες μπαλαρίνες στα Μπολσόι. Προπαγάνδα
εμετική και χιλιοπαιγμένη. Κι επιπλέον ξεφτιλισμένη! Τόσον που τη μια μέρα οι τυφλοί-μαϊμού εις μίαν συγκεκριμένη νήσον αποτελούν το 60% των εκεί τυφλών, την επομένη το -μας συγχωρείτε, λάθος- 30% και στο τέλος συμποσούνται απλώς σ’ έναν-δυο λεχρίτες - πελατάκια του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ.

Success story, κι επιτυχημένο χαρακίρι*..

* Ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας, που καθιερώθηκε απ' τους Σαμουράϊ ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδος σε περίπτωση ήττας, ή ατίμωσής τους..    

Κακόμοιρη Ελλάδα!
     Έχεις για ''πρωθυπουργό'' έναν που θεώρησε τέτοια επιτυχία που ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ τον ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε βγήκε να κάνει διάγγελμα ότι ''πήρε το πράγμα επάνω του'', για τους κολοκυθοκεφτέδες και τους λαχανοντολμάδες!

Ποτέ θα κάνει ξαστεριά!


Γράφει ο Δευκαλίων

Εμείς, όπως μας προέτρεψε ο χθεσινός Δευκαλίων, καθόμαστε ευχαριστημένοι από την επαγγελματική μας επιτυχία και τα κέρδη που αποκομίσαμε απολαμβάνοντας το πούρο που μόλις ανάψαμε, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά.

ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;

kartesios240713του Καρτέσιου
 
Ο πολιτικός! 

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της MIG για την Ολυμπιακή, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Σήμερα είναι μια πολύ αισιόδοξη μέρα για την Ελλάδα, μια πολύ αισιόδοξη μέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Δίνουμε μια μόνιμη και υγιή λύση σε ...

Τα 200 ανθρωπάκια που υπερψηφίζουν την εξαθλίωση με προθυμία


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διακόσιοι περίπου βουλευτές
και βουλευτίνες, έχουν πάρει εργολαβία την επιχείρηση
 «υπερψήφιση μνημονίων» στη Βουλή των Ελλήνων.
Όλοι τους πιστά κομματόσκυλα στον τσοπάνη-αρχηγό, σηκώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη το χέρι τους και ψηφίζουν ότι η κομματική πειθαρχία επιβάλλει.

Αρκετοί από αυτούς, με δικές τους δημόσιες δηλώσεις, δεν γνωρίζουν καν τι ψηφίζουν, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα μνημόνια.

Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, μηρυκάζοντας φράσεις, ατάκες και ρητά στη θέση των ανύπαρκτων επιχειρημάτων αφού κάθε μέρα, εδώ και τέσσερα χρόνια τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπερψήφισαν, για το καλό, υποτίθεται του λαού, τους διαψεύδουν.
UA-49932466-1