Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Aσφαλιστικόν: Φέρτε πίσω τα «κλεμμένα»

Aσφαλιστικόν: Φέρτε πίσω τα «κλεμμένα»Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μιχάλης Τζανάκης: 

Δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις κάποιων ανεύθυνων στην εγκύκλιο που αποστέλλει το ΙΚΑ, του οποίου ηγείται τα τελευταία 5-6 χρόνια ο Ρ. Σπυρόπουλος, στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ και γενικός διευθυντής του απ' το 2006, που συνεργάζεται άριστα με τον προϊστάμενο Βρούτση, στελεχάρα της «φιλελεύθερης» παράταξης αυτός.

Το ΙΚΑ ζητά πίσω το επίδομα τοκετού και σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο θα δίνεται μόνο στις μητέρες που γεννούν μόνες τους στο σπίτι.


Μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει να στέλνει επιστολές στις γυναίκες που το είχαν λάβει από τον Νοέμβριο του 2011 έως το Μάρτιο του 2012 , με την οποία ζητά πίσω το ποσό των 900 ευρώ.

Το «θράσος» των Ελληνίδων δεν έχει πραγματικά όριο. Αυτές οι αναίσχυντες γυναίκες πηγαίνουν που νομίζετε και γεννούν; Στο νοσοκομείο, αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

Αντί να κάτσουν σπιτάκι τους, να φωνάξουν τη μαμή με το ψαλιδομάχαιρο να τους κόψει τον ομφάλιο λώρο, πάνε σε νοσοκομεία, με γυναικολόγους και ναρκώσεις και καισαρικές, αφήστε δε τα υπέρηχα και τα β΄επιπέδου και τις εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κυοφορίας, έχουν ξετινάξει τα ταμεία. Όμως κι αυτό το «αίσχος» τελειώνει.

Όποτε κατέβει σε καθεμιά να την να κάνει εξετάσεις για σύνδρομο ντάουν, ενώ όταν γεννούσε κρατούσε και τρεις μέρες κρεβάτι στο νοσοκομείο σαν δεν ντρεπόταν!!!

Αυτές οι «αθλιότητες» επιτέλους τέλειωσαν για τις αναιδέστατες ασφαλισμένες που οδήγησαν το Βενιζέλο και το Λουκά (πρωθυπουργός έκανε αυτός, αν δεν το θυμάστε) στο PSI κι ευτυχώς που κούρεψαν δηλαδή τα' ασφαλιστικά ταμεία, γιατί δεν πήγαινε άλλο.

Η γυναίκα πρέπει να γεννά στο σπίτι της, στο χωράφι της, στην παραλία, στο γκαράζ, στην καφετέρια, στο θέατρο, το γήπεδο, να νιώθει την αμεσότητα της καθημερινότητάς της, τη ζέση του φυσικού περιβάλλοντος που ζει και κινείται κι όχι στην αποστειρωμένη ασφάλεια του νοσοκομείου.

Έχει καλομάθει είναι η αλήθεια αλλά δεν αναλογίζεται ότι πριν τριακόσια χρόνια δεν είχε πολυτέλειες η γέννα.

Δεν φτάνει λοιπόν που επιβαρύνει το ασφαλιστικό της ταμείο με την τριήμερη άσκοπη παραμονή της σε νοσοκομείο, αλλά έπαιρνε κι επίδομα 900 ευρώ, ως βοήθημα τοκετού!!! Πράγματα ασύλληπτα, που μόνο η νοσηρή φαντασία κάποιου γενναιόδωρου λαϊκιστή είχε συλλάβει!!!

Πού λοιπόν ξανακούστηκε να δίνεται επίδομα τοκετού; Και σε ποιο αλήθεια πολιτισμένο και προηγμένο κράτος αποκτούν οι ασφαλισμένοι τέτοια «δικαιώματα»; Στην Μπουργκίνα Φάσο, την Μπενίν, το Λεσόθο ή μήπως στην Ονδούρα; Αν είναι ποτέ δυνατόν. Λογικά και εύλογα ζητούν πίσω «τα κλεμμένα» -βασικό σύνθημα της παρούσης εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως- και να είστε σίγουροι πως το «νοικοκύρεμα» δε σταματά εδώ.

Διαρροές απ' το υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης(sic) και ασφαλίσεων κάνουν λόγο για άμεση επιστροφή επιδομάτων που δόθηκαν στο παρελθόν σε οικογένειες πεσόντων στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913, σε Μικρασιάτες πρόσφυγες από την ΕΑΠ καθώς και σε οικογένειες θυμάτων του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940.

Αυτά κι αυτά οδήγησαν στον υπέρμετρο δανεισμό.

Νομίζω το επόμενο βήμα για τους απίθανους τύπους που κυβερνούν (οϊμέ, αλί και τρισαλί) είναι να εφαρμόζουν την ευθανασία στις περιπτώσεις ασθενών που απαιτούν συνταγογράφηση αντιβιοτικού ευρέως φάσματος και να βασανίζονται μέχρι θανάτου όσοι χρήζουν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία, αφού δεν αξίζει να ζουν Έλληνες που υπονομεύουν την τιτάνια προσπάθεια περιορισμού δαπανών στο χώρο της υγείας!!!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

Πηγή: το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1