Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Καματερό για κεραία Κινητής Τηλεφωνίας

Το πρόβλημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό δεν είναι τωρινό. Άλλωστε μας έχει απασχολήσει από το 2012 με την περίπτωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Άργους που όπως φαίνεται ακόμα δεν έχει λήξει. 

Χθές Σάββατο 8/2/2014 κάτοικοι και συλλογικότητες πολιτών συγκεντρώθηκαν στην οδό ΑΘηνάς στο Καματερό μετά από κάλεσμα για την απομάκρυνση μιας ακόμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ακατοίκητο σπίτι.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής η κεραία βρίσκεται εκεί χωρίς άδεια, κάτι που μπορεί να συμβαίνει για περίοδο 2 ετών σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε τον Μάρτη του 2012, η "κυβέρνηση" έκτρωμα του "πρωθυπουργού" οικονομικού δολοφόνου Παπαδήμου. 

Ο εκπρόσωπος του Δήμου ανέφερε ότι η περίοδος της διετίας λήγει περίπου σε ένα μήνα και υπάρχει συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ότι η κεραία θα απομακρυνθεί, και πρότεινε στους κατοίκους να περιμένουν !!! ... ουσιαστικά δηλαδή μίλησε ως εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη και της "νομιμότητας" !
 
Τόσο οι κάτοικοι όσο και εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και την πρόθεσή τους για άμεση απομάκρυνση της κεραίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι γείτονες,  ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου βρίσκεται η κεραία, δεν κατοικεί στι σπίτι το οποίο απέκτησε μέσα από διαδικασία κατάσχεσης. "Αφού η κεραία δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία γιατί δεν έρχεται να μείνει εδώ; Μας έφερε τον καρκίνο, εμείς κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε και αυτός εισπράτει χρήματα !!!" έλεγαν οι κάτοικοι. 

Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο κεραίες που πρέπει να απομακρυνθούν, μία επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και άλλη μία στην περιοχή του Άγιου Τρύφωνα, ενώ η για την κεραία στην οδό Άργους έχει υποβληθεί νέα αίτηση για άδεια τον Μαϊο του 2013 και θα πρέπει αν γίνουν ενέργειες για να μην γίνει εγκατάσταση.

Τονίσθηκε ότι αυτά είναι αποτέλεσμα του απαράδεκτου νόμου του 2012 που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια και να λειτουργούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμμόρφωση με την ισχύ και την τοποθεσία της εκπομπής και τα αποτελέσματά  της στην υγεία των κατοίκων. 

Οι δημοτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει απέναντι στον νόμο και όχι μόνο να μην χορηγούν αιτήσεις για εγκαταστάσεις κεραιών αλλά οι ίδιες να παρεμβαίνουν δυναμικά και να τις απομακρύνουν από τα σημεία εγκατάστασης, πρωτοστατώντας στην ενημέρωση των κατοίκων τόσο για τις συνέπειες από την παρουσία των κεραιών, όσο και για το γεγονός ότι ο νόμος αυτός καταπατά κάθε έννοια λογικής και νομιμοποιεί την παρανομία προς όφελος των εταιρειών. 

Αντιθέτως, η δημοτική μας αρχή όχι μόνο δεν έχει αντιδράσει επίσημα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου και προς όφελος των πολιτών, αλλά με την συνεχή της εμμονή στην "νομιμότητα" εμφανίζεται ως υπερασπιστής ενός ακόμα εντελώς απαράδεκτου και αντιλαϊκού νόμου, όπως ο νόμος  4070/2012 για την εγκατάσταση των κεραιών. 

Οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες δεν αναγνωρίζουν κανένα νόμο που η εφαρμογή του είναι παράνομη, καταχρηστική και οδηγεί στην έκθεση σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Δήλωσαν ότι απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία, την αντιλαϊκή "νομιμότητα" και την σχεδόν ύποπτη στάση της δημοτικής αρχής θα απαντήσουν με την ενότητα και τον αγώνα όχι μόνο να απομακρυνθούν αλλά και για να μην ξαναεγκαταταθούν παράνομες κεραίες στο Καματερό. 

Για αυτό και κάλεσαν εκ νέου σε συνάντηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αθηνάς την Δευτέρα 10 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα. 

Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς μας!

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1