Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ποτάμια, χείμαρροι και απόβλητα

ενός απλού Έλληνα

Το πρόβλημα με τα ποτάμια στις μέρες μας είναι ότι ενώ στέκεσαι σε μια πλαγιά και τα βλέπεις να κυλούν με καθαρά και γάργαρα νερά, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω συναντούν μια βιομηχανία και γεμίζουν τοξικά χημικά απόβλητα ή ακόμα και κάποια βυτιοφόρα που μπορεί να χύνουν μέσα σε αυτά βοθρολήμματα. 

Κι αν αυτό συμβαίνει μια φορά με τα φυσικά ποτάμια, συμβαίνει χίλιες φορές στους τεχνητούς χείμαρρους απορροής που φτιάχνονται από επιτήδειους. Εκεί από σχεδιασμό το ποτάμι έχει στόχο να παρασύρει κάποια καθαρά νερά, να τα συγκεντρώσει, να τα ανακατέψει με τα διαφόρων ειδών απόβλητα και να τα ξεβγάλει μακρυά από αυτούς που προκαλούν την μόλυνση. 

 Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που μου ρθαν στο μυαλό όταν άκουσα για το νέο κόμμα "το Ποτάμι" του γνωστού πρωταγωνιστή. 

Ένα δημιούργημα τεχνητό, που δεν στηρίζεται σε καμία πραγματική ανάγκη έκφρασης του λαού μας, και έχει σαν μόνο σκοπό να παρασύρει τα καθαρά νερά της αντίδρασης των πολιτών για την πολιτική σαπίλα που μας οδήγησε στην καταστροφή και να τα ξαναβάλει στην κοίτη της μόλυνσης και των αποβλήτων. 

Έτσι αν κάποιος έχει σιχαθεί την πολιτική ξεφτίλα, ανικανότητα και υποτέλεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί τότε είναι πλέον υποψήφιος να τον πάρει το ποτάμι μαζί με την ψήφο που θα του δώσει. 

Και το ποτάμι αυτό μπορεί να φαίνεται εκεί που ξεκινά καθαρό και νέο, αλλά είναι έτσι φτιαγμένο που λίγο πιο κάτω θα ενώσει την καθαρή απόφαση αντίδρασης όσων πιθανώς παρασυρθούν από αυτό με την ξεκάθαρα τοξική λογική του μονόδρομου των μνημονιακών πολιτικών που μας κατέστρεψαν με πρωταγωνιστές την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Να προσέξουμε λοιπόν για να μην μας παρασύρει αυτό και κάθε τέτοιο ποτάμι, γιατί όπως έλεγαν παλιά κάποιοι πονηροί "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω".

Σαν απλός Έλληνας ποτέ δεν συμπαθούσα τις δήθεν ανατρεπτικές ελιτίστικες κοσμοπολίτικες περιπλανήσεις των δόλιων υμνητών της εξουσίας, αυτό όμως που πραγματικά απεχθάνομαι είναι όταν αυτές θέλουν να γίνουν με τον στανιό παραπλανήσεις. 

Καλούς αγώνες και Καλή Λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1