Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Χωρίς τέλος η φτωχοποίηση του Δημοσίου…

Διαίρει και βασίλευε ......

Τα τζιμάνια της Κυβέρνησης βάζουν πάλι μπροστά το παιχνίδι του διχασμού στον δημόσιο τομέα... δημιουργώντας το κλίμα στους δημοσίους υπάλληλους των δύο ταχυτήτων!!!!

Λένε ευθαρσώς στους υπαλλήλους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι θα κόψουν λεφτά από τους μισθούς των συναδέλφων τους, των υπαλλήλων δηλαδή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο ( μιλάμε για περί τους 200.000 ανθρώπους) φθάνοντας τους στα επίπεδα των 500 ευρώ, για να τα δώσουν σε αυτούς!!!

Μιλάμε τώρα για γκάφα ολικής…Αντί να δώσουν καμία real  αύξηση  στους εργαζομένους της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θέλουν να φτωχοποιήσουν περαιτέρω τους υπάλληλους με δευτεροβάθμια και υποχρεωτική  εκπαίδευση για να διορθώσουν όπως λένε  τα κακώς κείμενα…Τα οποία βέβαια τα έχουν δημιουργήσει οι δικές τους Κυβερνήσεις!!!
 
Έτσι εν μια νυκτί αποφάσισαν να κόψουν τους μισθούς από τους μεν για να τους πάρουν οι δε… Μάλιστα όπως διαρρέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το μέτρο αυτό δεν θα ισχύσει για όλους τους υπάλληλους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης … Οι αυξήσεις αφορούν σε 124.000 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε περίπου 8.000 πανεπιστημιακούς και άλλες 8.000 νοσηλευτές.
 
Και αυτό διότι και να ήθελε ο Μητσοτάκης να δώσει αυξήσεις σε όλους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε, αφού σύμφωνα με την τελευταία απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ( μετά την αποχώρηση των  240 χιλιάδων υπάλληλων  από το σύνολο του δημοσίου) είναι φανερό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση… Ειδικότερα  η ακτινογραφία του δημοσίου δείχνει  ότι  το 39% των εργαζομένων  έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 28% δευτεροβάθμια,  το 9% έχει τεχνολογική εκπαίδευση, ενώ υπάρχει και ένα αξιοπρόσεκτο 10% με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.
 
Και μην φανταστείτε… όλο αυτό δε το ταβατούρι γίνεται για κανένα 10ευρω στις προαναφερόμενες ομάδες (εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές)!!!  Ίσως για αυτό και ο Μηστοτάκης βγήκε να τα μαζέψει κάνοντας λόγω για σενάρια  και όχι για τελεσίδικες αποφάσεις…


Πηγή: Το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1