Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η αντιφατικότητα των Ελλήνων: «Ευρώ και ξερό ψωμί» δείχνει η μέτρηση του Ευρωβαρόμετρου, όμως πίσω έχει η …αχλάδα την ουρά!

Του Δημήτρη Κυπριώτη 

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης στις Βρυξέλες του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουμε τη δυνατότητα  να σταθούμε λίγο στα στοιχεία των μετρήσεων και να βγάλουμε και συμπεράσματα.

Βέβαια σε πολλά πράγματα είναι να απορεί κανείς με τους Έλληνες, όταν αναγνωρίζονται από τις απαντήσεις τους ως οι πλέον απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και της οικονομίας γενικότερα, αλλά εμφανίζονται και ως οι πλέον σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ!

Και όχι μόνο αυτό, να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις της τάξης του.....
8% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση! Δηλαδή οι Έλληνες έχουν βαλθεί να τους τρελάνουν όλους. Όσα και να έχουν ακούσει για τον ληστρικό τρόπο με τον οποίο  έχει μπει το ευρώ στη ζωή τους και την κατρακύλα που έχουν τα οικονομικά τους, από την ημέρα κυκλοφορίας του ευρώ, αυτοί απτόητοι συνεχίζουν την υποστήριξή τους στο κοινό νόμισμα.

 Γιατί άραγε;  Τι τους κάνει να μην αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς παίζεται στις πλάτες τους με το νόμισμα; Προφανώς ο φόβος και η μη ενημέρωση, αφού ποτέ δεν έγιναν ενημερωτικές εκπομπές και αληθινές συζητήσεις με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εθνικού νομίσματος και του ευρώ.


Από την άλλη μεριά οι εκπροσωπούμενες στο κοινοβούλιο πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και το ΚΚΕ που τάσσεται  ενάντια στο ευρώ, δεν παίρνουν θετική θέση στην επαναφορά  εθνικού κρατικού νομίσματος. Οπότε είναι λογικό να έχουμε αυτήν τη συμπεριφορά των Ελλήνων σε σχέση με άλλους ευρωπαίους πολίτες που με φανατισμό υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας τους και από ΟΝΕ και από ΕΕ.


Ιδού η αντιφατικότητα των Ελλήνων όπως καταγράφεται και στη  δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC  για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα: το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί τη Γερμανία «εχθρική χώρα» και μόνο το 8% ότι τη  θεωρεί «φιλική». Το 81% απάντησε ότι το Βερολίνο προσπαθεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη με οικονομικά μέσα, υιοθετώντας το χαρακτηρισμό «Τέταρτο Ράιχ» για τη σημερινή Γερμανία, που προελαύνει στην Ευρώπη με όπλο το ευρώ και με αυτόν τον τρόπο κτίζει την οικονομική της ηγεμονία στις χώρες της Ευρώπης που χρησιμοποιούν ως εθνικό τους νόμισμα το ευρώ!!(Βέβαια και για να μην ξεχνιόμαστε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο χαρακτηρισμό έδωσε για το ευρώ, εθνικό νόμισμα!) και παρά τις σκληρές αυτές διαπιστώσεις, το ευρώ παραμένει κυριαρχώ στην επιλογή τους..Η αντιφατικότητα των Ελλήνων είναι μοναδική!


Ας δούμε και μερικές ακόμη άλλες διαπιστώσεις από την έρευνα του  Ευρωβαρόμετρου:


Το βιοτικό επίπεδο των λαών των  χωρών  της Ευρώπης που είναι ενταγμένες στην ΟΝΕ-στο κοινό νόμισμα,  μειώνεται ή και καταβαραθρώνεται παντού, είτε έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου είτε όχι, με ανατριχιαστικά πρωτοπόρο στον καταποντισμό αυτόν την Ελλάδα, που το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, έχει μειωθεί στην 6ετία της οικονομικής κρίσης σε ποσοστό 35,4%, γεγονός  που σημαίνει φτωχοποίηση του πληθυσμού που συγκρίνεται μόνο με πολεμική περίοδο!


Οι Έλληνες μαζί με τους Βουλγάρους  και τους Ούγγρους, κρίνουν την ποιότητα της ζωής τους ως «κακή», ενώ πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και στο ερώτημα για τον κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες της με την ακραία φτώχεια, καθώς το 56% των Ελλήνων πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν  σε επίπεδο ένδειας τους επόμενους μήνες.


Και παρά αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις, εν τούτους «ευρώ και ξερό ψωμί», όταν άλλες χώρες με πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο  και οικονομίας, όπως είναι πχ  η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, η Δανία κ.α. τάσσονται ενάντια στο κοινό νόμισμα.


Οι Ευρωπαίοι (και οι Έλληνες μέσα σε αυτούς), βλέπουν ότι με το ευρώ και την ελευθερία κινήσεως αγαθών έχουν κατακλυσθεί οι αγορές τους από Γερμανικά κυρίως προϊόντα, παρά ταύτα δηλώνουν ότι αυτή η ελευθερία είναι μεγάλο επίτευγμα! Ειδικά για την Ελλάδα που η τακτική αυτή επέφερε κλείσιμο βιομηχανιών και βιοτεχνιών και σταδιακή εξαφάνιση αγροτικών προϊόντων, είναι να απορεί με αυτήν τη διάθεση που δείχνουν οι  Έλληνες.


Συμπεράσματα


Να δούμε τελικά αν ποτέ θα μπορέσουν να αντιληφθούν οι Έλληνες ότι η πολιτική της άγριας λιτότητας σε όλη την ευρωζώνη, ιδιαίτερα στην ευάλωτη οικονομία της Ελλάδας, που προωθεί το Βερολίνο, έχει σαν στόχο να μετατρέψει, με όπλο το ευρώ, όλες τις χώρες που το χρησιμοποιούν ως εθνικό νόμισμα σε φτωχές επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας.


Κανείς  δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα, ότι αυτή η πολιτική της Γερμανίας δικαιώνεται, αφού όχι μόνο απλά ενισχύει την ηγεμονία της στην Ευρώπη, αλλά  δεν προκαλεί και  πουθενά αντιστάσεις τόσο ισχυρές που να κάνουν τους Γερμανούς να ξανασκεφτούν την ορθότητα ή όχι της πολιτικής τους εξαιτίας άμεσων ερεθισμάτων και γεγονότων..


Ερώτημα.  Θα μπορέσουν άραγε οι Έλληνες να διαπιστώσουν την πραγματική αυτή αλήθεια πριν αφανιστούν στην κυριολεξία ή θα συνεχίσουν να ακούν και να πιστεύουν  τα κατά συρροή ψέματα που τους αραδιάζουν οι κυβερνώντες και όχι μόνο, για δήθεν έξοδο από την κρίση, τερματισμό των μνημονίων και «διώξιμο» της τρόικας από τη χώρα;


Ευχή και πρόβλεψη:


Έχουμε την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε πολιτικά γεγονότα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ειδικά στην Πατρίδα μας, μας επιφυλάσσουν σαρωτικές αλλαγές τέτοιας μορφής που θα επιφέρουν αντίστοιχα σαρωτικές πολιτικές ανακατατάξεις και εκ βάθρων ανατροπές των υπαρχόντων πολιτικών συσχετισμών, που δεν θα αφήσουν  τίποτα «όρθιο» από το παλιό.


Σημασία όμως έχει, στη φάση αυτή που θα ζήσουμε, η αντοχή και η επιμονή των δυνάμεων εκείνων που πιστεύουν σε μία ολοκληρωτική αλλαγή του σάπιου και του διεφθαρμένου, να παραμείνουν αλώβητες στη θέση τους και να δείξουν την κατανόησή τους και την αλληλεγγύη τους στον προδομένο λαό αυτής της φάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1