Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αθλιότητα του Mega για το σχολείο στη Γάζα


Ισραηλινότερο του Ισραήλ..

Το Mega χτες το βράδυ ξεπέρασε όχι μόνο τον εαυτό του (σε ό,τι αφορά τη δημοσιογρφική δεοντολογία), αλλά και τον… ισραηλινό στρατό (σε φιλοϊσραηλινό πάθος).

 Συγκεκριμένα στο δελτίο των 8:00 στο θέμα για τη σφαγή στη σχολείο του ΟΗΕ στο Μπέιτ Χανούν, παρουσιάστηκε και η (υποτιθέμενη) ισραηλινή άποψη. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο ισραηλινός στρατός ισχυριζόταν ότι το σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ χτυπήθηκε από τη Χαμάς. Στην αρχή το κρόουλ από κάτω έγραφε: «Ισραηλινές πηγές: Η Χαμάς χτύπησε το σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα». Επειδή όμως αυτό δεν φάνηκε αρκούντως φιλοϊσραηλινό, το κρόουλ μετατράπηκε στο πραγματικά απίστευτο...... «: Η Χαμάς χτύπησε το σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα». Δηλαδή όποιος άνοιγε την τηλεόραση του εκείνη την ώρα θα μάθαινε ότι η Χαμάς είχε διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Γάζα. Πρόκειται βέβαια για αθλιότητα, την οποία, με δεδομένο το ιστρορικό του Mega, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πρωτοφανή.

Η αθλιότητα όμως γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν δούμε τι όντως ισχυρίζεται η ισραηλινή πλευρά. Το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz έχει σαφώς πιο μετριοπαθή τίτλο από αυτόν του μεγάλου καναλιού: «Η πηγή της φονικής επίθεση στο σχολείο της UNRWA παραμένει ασαφής».  Το άρθρο έχει τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού ότι ο ισραηλινός στρατός δεν γνωρίζει ποιος χτύπησε το σχολείο. Πηγή του στρατού είπε στους δημοσιογράφους ότι εκπρόσωποι του στρατού είχαν επικοινωνήσει με την UNRWA και τον Ερυθρό Σταυρό τις τελευταίες μέρες για να ενημερώσουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν δεχτεί πυρά από σημείο κοντά στο σχολείο και ότι θα ανταπέδιδαν τα πυρά στην πηγή τους, δηλαδή κοντά στο σχολείο –δήλωση που θα  μπορούσε να εκληφθεί και ως ομολογία ενοχής…

Ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση του υπενθύμισε ότι ρουκέτες της Χαμάς είχαν πέσει στο Μπέιτ Χανούν και ότι αυτές οι ρουκέτες μπορεί να είναι υπεύθυνες για τους θανάτους στο σχολείο.

Σε νεότερη δήλωση του ο εκπρόσωπος του IDF (ισραηλινού στρατού) δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το ζήτημα γιατί μπορεί να είναι υπεύθυνη η Χαμάς. Σε καμιά δήλωση του οισραηλινός στρατός (δείτε τα δημοσιεύματα της δεξιάς Jerusalem Post αλλά και της Washigton Postδεν είναι κατηγορηματικός για το ποιος χτύπησε το σχολείο.


Μόνο το Mega είναι σίγουρο ότι φταίει η Χαμάς….


Πηγή: left.gr μέσω Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1