Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τόλμησες να πας κόντρα στα συμφέροντα της επιχείρησης; Απολύεσαι!

του Γιώργου Καραγιάννη 
Είσαι εργαζόμενος σε επιχείρηση υπό κρατικό έλεγχο και έτοιμη προς πώλησιν σε ιδιώτες;
Τόλμησες να μιλήσεις για παραλείψεις σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του εργοστασίου; Μαύρο φίδι που σε “φαγε. Η απάντηση είναι μία. Απόλυση χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Ο δικαστικός κλητήρας έρχεται στο σπίτι σου και σου κοινοποιεί την απόλυση μαζί με την επιταγή της αποζημίωσης. Έτσι απλά. Κι ας έχεις τρία παιδιά να θρέψεις . Δεν τους νοιάζει. Και όταν ρωτήσεις το γιατί σου απαντούν γενικά και αόριστα πως πήγες κόντρα στα συμφέροντα της επιχείρησης .
Για να μάθεις να μη........
μιλάς και να το βουλώνεις όπως θέλουν τα αφεντικά τα διορισμένα από την συγκυβέρνηση.
Πού έγινε αυτό; Στη ΛΑΡΚΟ. Ναι σ΄αυτή την επιχείρηση που ετοιμάζονται να την ξεπουλήσουν.
Εκεί λοιπόν πριν από έξι χόνια,  το 2008,  ξέσπασε πυρκαγιά στο βουνό Κοκκίνι. Εκεί η εταιρεία έχει ουσιαστικά μια χωματερή όπου πετάει άχρηστα υλικά. Σκουριές , μπάζα, κάρβουνο και ότι άλλο περισσεύει από την παραγωγή. Σ΄αυτό λοιπόν το σημείο ξέσπασε πυρκαγιά και κάηκε και μέρος του δάσους.
Πήγε η Πυροσβεστική , έκανε ανακρίσεις και οι περισσότεροι εργαζόμενοι μίλησαν για σημαντικές παραλείψεις σε μέτρα πυρασφάλειας.Τα ίδια επανέλαβαν και στο δικαστήριο.  Ένας απ΄αυτούς ήταν και ο εργαζόμενος που αναφερθήκαμε παραπάνω.
Κι ενώ λοιπόν εκκρεμούσε η υπόθεση στο Εφετείο, άρον άρον έσπευσαν οι διορισμένοι της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να τιμωρήσουν τον εργαζόμενο ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχθηκε επέμενε να πάει να καταθέσει χωρίς να αλλάξει αυτά που είχε πει και πρωτόδικα…
Για ν μην τολμήσει κανείς άλλος να εμφανιστεί στη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Και το κυριώτερο για να μάθουν και οι άλλοι να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Το συμφέρον της επιχείρησης υπεράνω όλων. Κι όποιος τολμήσει να το αμφισβητήσει ακόμη και λέγοντας πράγματα πασίγνωστα τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Εργασιακός Μεσαίωνας; Ακριβώς. Και δεν τα έχουμε δει όλα ακόμη.
Πηγή: Ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1