Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ:ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ...

...ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Με επιλεκτικές διαρροές στα ΜΕ η κυβέρνηση “αφήνει” τμήματα του νέου ποινικού κώδικα να δουν το φως της δημοσιότητας, σε ένα σύνηθες πλέον παιχνίδι αφενός σοκ και στη συνέχεια ανάλογα με τις αντιδράσεις “μαζέματος” και αφετέρου μετακίνησης κατά το δοκούν της πολιτικής ατζέντας.
Τα σημεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι από το σχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα που επεξεργάστηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Μαρκή.
Μέσα στις μαζικές αλλαγές,  άκρως εντυπωσιακή και ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σπουδή να καταργηθεί ο.....
νόμος Ν. 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου» και όλων των άρθρων που τον συνοδεύουν.
Εν ολίγοις, παρατηρείται μία διαρκώς αυξανόμενη προσπάθεια να αφαιρεθούν όλα και περισσότερα«όπλα» της Δικαιοσύνης σε βάρος των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος, την ίδια ώρα, που η εφορία πραγματοποιεί 160 κατασχέσεις την ώρα από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και μικροοφειλετών…
Αυτή η «σπουδή» σε συνδυασμό με την προγενέστερη κατάργηση της ποινικής συνδιαλλαγής των κατηγορουμένων με την Δικαιοσύνη για υποθέσεις διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος οδηγεί σε πλήρη αδυναμία τους δικαστές και άρα την Πολιτεία, να αμυνθεί απέναντι σε περιπτώσεις καταχραστών του Δημοσίου. Οι κύριοι λόγοι που ισχυρίζονται οι πολέμιοι του νόμου αυτού την «ανάγκη» για κατάργησή του, είναι για να υπάρξει ισονομία προς όλους και πως τα ισόβια είναι εξαιρετικά μεγάλη ποινή.
Όμως πώς μπορεί να συγκριθεί π.χ. η βλάβη σε βάρος ενός ιδιώτη, σε σχέση με την βλάβη σε βάρος των πολιτών μίας ολόκληρης χώρας και ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης και της επιβολής της σκληρής λιτότητας;
Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός κ. Χαρ. Αθανασίου. Μάλιστα, είναι τέτοια η «σπουδή» στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα, που προβλέπει ακόμα και την κατάργηση του δεύτερου άρθρου του Ν. 2656/1998 «Κύρωση της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές» και των άρθρων τρίτο–έκτο του Ν. 2802/2000 «Κύρωση της Σύμβασης περί καταπολεμήσεως της δωροδοκίας στην οποία ενέχονται υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Δηλαδή, όσοι ενεπλάκησαν σε δωροδοκίες και αλλές τέτοιες δοδοληψίες πέφτουν στα μαλακά και μαζί τους πέφτουν στα μαλακά και όσοι ξένοι παράγοντες εντός της Ε.Ε. έχουν προχωρήσει σε καταστροφικές για το κοινό συμφέρον συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο, έχουν «σπρώξει» χρήμα για τα συμφέροντά τους και έχουν προκαλέσει αλυσιδωτά σκάνδαλα με την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Σημείο επίσης εξαιρετικά σοβαρό στο σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα είναι αυτό που προβλέπει την ποινή των ισοβίων σε όσους βίαια προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα ακόμα και με προπαρασκευαστικές πράξεις, ακόμα και μέσω Διαδικτύου.
Η κυβέρνηση προχωρά με αυτό το σχέδιο στη θεσμοθέτηση ευεργετικών μέτρων σε καταχραστές και σε ισόβια σε όσους ...προπαρασκευάζουν προσβλητικά σχόλια για το δημοκρατικό πολίτευμα...

Πηγή:  Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1