Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη θετική αντίδραση της νέας κυβέρνησης...

του Δημήτρη Καζάκη

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι η δήλωση δεν έχει τη συναίνεση της Ελλάδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, η Αθήνα και ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της ...
Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις "τυφλές" βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Κι όλα αυτά ενώ αποκαλυφθεί από τα διεθνή μέσα η άμεση εμπλοκή παραστρατιωτικών μονάδων του Κιέβου στη σφαγή του πληθυσμού της Μαριούπολης, όπως και μισθοφόροι από τις ΗΠΑ.

Η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση εξέφρασε δυσαρέσκεια τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Μογκερίνι.

Περιμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση Τσίπρα θα προχωρήσει σε χρήση βέτο εναντίον των υπολοίπων της ΕΕ, ώστε να σταματήσει την κλιμάκωση εμπλοκής στη σφαγή από τους νεοναζί του πληθυσμού της Ουκρανίας. Κι αφετέρου να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στην όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1