Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πείνα, ή δίαιτα…

Ακούσαμε το νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αναφέρεται (κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου) στο «λιτό βίο», υπέρ του οποίου είναι η κυβέρνηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν «ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδα τους»…

Αν δεν πρόκειται για κάποιο ατυχές λογοπαίγνιο, η δήλωση του κ. Βαρουφάκη συνιστά σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους, οι οποίοι (όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα) επένδυσαν στο ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες τους ότι κάπου εδώ θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα προς την εξαθλίωση.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα της φτώχειας δεν είναι αποτέλεσμα της «ντόλτσε βίτα» που ζούσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια… Είναι κατ΄ εξοχήν πρόβλημα κατανομής του πλούτου που ενώ παράγεται από τους εργαζόμενους, αυτοί τελικά  παίρνουν το διαρκώς μικρότερο κομμάτι.

Για να το πούμε διαφορετικά: Η πείνα του άνεργου εργάτη, η πείνα των παιδιών του, είναι τελείως διαφορετική από την πείνα της κυρίας των Βορείων Προαστίων που υποβάλλει τον εαυτό της σε σκληρή δίαιτα για να χάσει τα… περιττά κιλά.

από το «Ημερόδρομος» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1