Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Χρεοκοπία είναι ...

του Ηλία Αλεξανδρή*

Ο μπαμπούλας της στάσης πληρωμών 

Άκουσα πριν λίγες μέρες τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας να λέει με στόμφο και θεατρινίστικη αυστηρότητα ότι αν αλλάξει η πορεία της χώρας και κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε στάση πληρωμών και θα έλθει η χρεοκοπία. 

Τρομοκρατία και ωμός εκφοβισμός και όπως λέει ο λαός μας "ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται". Ένας εκφοβισμός που δεν έχει λογική βάση έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα δεδομένα.

Καταρχήν δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται - με βάση τις δηλώσεις της ηγεσίας του - να έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες όπως η στάση πληρωμών που ξέθαψε σαν μπαμπούλα ο απερχόμενος. Παρά το γεγονός ότι η στάση πληρωμών προς τα κοράκια και τους ...
τοκογλύφους μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης που θα οδηγούσε σε πραγματικά νέα πορεία την πατρίδα και τον λαό.

Από την άλλη φαίνεται πως η χρεοκοπία είναι - από την εποχή του εγκάθετου Παπαδήμα - το αγαπημένο επιχείρημα τρομοκράτησης του λαού, μάλιστα κατάλληλα διαστρεβλωμένου εννοιολογικά ώστε να ταιριάζει στο ασύστολο ψέμμα που χρησιμοποιεί το καθεστώς. 

Γιατί χρεοκοπία για το καθεστώς είναι μόνο η χρεοκοπία των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων στα οποία στηρίζεται. 

Δεν είμαι οικονομολόγος - όπως άλλωστε και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας - ωστόσο κάποια απλά πράγματα τα αποδεικνύει η ζωή και η πράξη. 

Γιατί δεν έχει νόημα λοιπόν να μας κουνούν το δάκτυλο τρομοκρατώντας μας με μια χρεοκοπία που ήδη ζούμε;

Την πραγματική χρεοκοπία την νιώθει ο λαός μας με τον πιο σκληρό τρόπο στο πετσί του τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτή που προκάλεσαν όσοι προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν ξανά για να αρπάξουν την ψήφο του λαού και να συνεχίσουν το συμβόλαιο καταστροφής που έχουν αναλάβει για το ΔΝΤ, την ΕΕ και τους ξένους τοκογλύφους.

Χρεοκοπία είναι οι πάνω από 2.000.000 άνεργοι. 

Χρεοκοπία είναι τα εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο ... 

Χρεοκοπία είναι παραπάνω από τους μισούς έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. 

Χρεοκοπία είναι να σου κόβουν συνεχώς τον μισθό ή την σύνταξη και να σου φορτώνουν συνεχώς νέους φόρους και χαράτσια, την ίδια στιγμή που τα μεγάλα συμφέροντα πληρώνουν όλο και λιγότερα ή καθόλου ...

Χρεοκοπία είναι να μην μπορείς να βάλεις πετρέλαιο μέσα στην βαρυχειμωνιά και να ξεπαγιάζεις στο κρύο. Να προσπαθείς να ζεσταθείς με μαγκάλια και να πεθαίνεις από τις αναθυμιάσεις ή από πυρκαγιές ...

Χρεοκοπία είναι να μην έχεις να πληρώσεις τα χαράτσια και τους άδικους φόρους και να κινδυνεύεις να σου πάρουν ακόμα και την πρώτη κατοικία σου. 

Χρεοκοπία είναι να έχεις πληρώσεις για πάνω από 30 χρόνια εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και να μην έχεις γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομεία, γιατί με τα κουρέματα και τα PSI "κουρεύτηκαν" τα λεφτά των ταμείων αλλά πληρώθηκαν με νέα δάνεια τα διεθνή κοράκια ...

Χρεοκοπία είναι τα σχολειά μας χωρίς δασκάλους και θέρμανση για τα παιδιά μας ... 

Χρεοκοπία είναι να φεύγουν οι επιστήμονες μας και η Ελληνική νεολαία μετανάστες στα ξένα για να επιβιώσουν ... 

Χρεοκοπία είναι η στάση πληρωμών του Ελληνικού κράτους για οφειλές του προς πολίτες και επιχειρήσεις ..  

Χρεοκοπία είναι να να υποθηκεύεις και να ξεπουλιούνται "αντί πινακίου φακής" το Ελληνικό, οι παραλίες, τα αεροδρόμια και όλος ο δημόσιος πλούτος της πατρίδας στα ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Χρεοκοπία είναι να μην έχεις την δυνατότητα Εθνικής Άμυνας και να αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου ... 

 Χρεοκοπία είναι να σε κυβερνούν υπόδικοι που τα βρίσκουν μεταξύ τους για να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη ...

Χρεοκοπία είναι όταν καταστρέφεται και αφανίζεται ο λαός και η πατρίδα,  όχι όταν χάνουν τα υπερκέρδη τους οι τράπεζες, οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι τζογαδόροι του χρήματος.

Χρεοκοπία είναι όταν διαλύεται η Ελληνική κοινωνία και η Οικονομία για να σωθεί τάχα η Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ και στην ουσία να εδραιώνεται το Δ' Ράιχ στην Ευρώπη.

Χρεοκοπία είναι να αποφασίζουν για τον προϋπολογισμό σου -για το που θα ξοδέψεις τα χρήματα δηλαδή - οι Γερμανοί με φερετζέ το προσωπείο της Ε.Ε.

Αυτά είναι η χρεοκοπία όπως την ζει καθημερινά ο λαός μας, και όχι η στάση πληρωμών προς τους τραπεζίτες της ΕΚΤ και του ΕΜΣ ή η διάλυση του άθλιου, προδοτικού και εθνικά επικίνδυνου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης που συγκυβερνά ή εναλλάσεται στην εξουσία και μας οδήγησε στην σημερινή τραγική κατάσταση. 

Να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι

Η απάντηση μας στην τρομοκρατία και στα τελικά σχέδια ολοκληρωτικής καταστροφής του λαού και της πατρίδας πρέπει να είναι ξεκάθαρη.  Πρώτα - πρώτα με την καθημερινή μας στάση στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού για να ανατραπούν οι πολιτικές χρεοκοπίας που μας επέβαλαν με την οικονομική κατοχή της χώρας μας και την μετατροπή της σε αποικία χρέους.

Αλλά και με την ψήφο συντριβής και τιμωρίας των πραγματικά υπεύθυνων, των καθεστωτικών κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των αβανταδόρων, υποστηλωμάτων, παραφυάδων, γόνων και επιγόνων τους (ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΙΔΗΣΟ, ΡΙΖΕΣ, ΤΕΛΕΙΑ κλπ) και ταυτόχρονα την ανατροπή της πολιτικής μονοδρόμου της ΕΕ και της πάσει θυσία παραμονής στην Ευρωζώνη και το ΕΥΡΩ. Ούτε μια ψήφος στους πολιτικούς απατεώνες και προδότες που προβάλουν καθημερινά τα ΜΜ'Ε' των μεγαλοεργολάβων καναλαρχών και προσπαθούν να επιβάλλουν οι "μαγειρεμένες" δημοσκοπήσεις τους.

Ο λαός μας πρέπει να δηλώσει - όσο πιο καθαρά γίνεται - στους δρόμους και στην κάλπη ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται δεν είναι επιδόματα και συσσίτια αλλά δικαιώματα, δουλειά και αξιοπρέπεια σε μια εθνικά ανεξάρτητη πατρίδα όπου ο ίδιος (ο λαός) θα μπορεί ξανά να ορίσει το μέλλον του, με δημοκρατία και δικαιοσύνη, χαράζοντας ένα νέο δρόμο ελπίδας, δημιουργίας και προκοπής.

Υπάρχει μια ευκαιρία να τελειώσουν όλες οι αυταπάτες και να ανοίξει ο δρόμος για την συνολική ανατροπή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης και την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικά υπεύθυνων για την καταστροφή που ζούμε. 

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.

*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1