Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! Και όλοι μαζί να συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα!

20 Μάρτη του 2012

Η εταιρία οργανώνει 500 εργαζόμενους και τους στέλνει με λεωφορεία της, για να επιτεθούν σε 30 πολίτες (μισοί απ' αυτούς γυναίκες), ενάντιοι στην εξόρυξη χρυσού, που βρίσκονταν στο βουνό, στις Σκουριές. Τέτοια παλικάρια!

Η αυριανή μέρα είναι μια θλιβερή επέτειος για τον τόπο. Μια μέρα που άνανδρα, οι εργαζόμενοι της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός και της μητρικής της Eldorado Gold, επιτέθηκαν με μίσος εναντίον των συγχωριανών τους, χτυπώντας τους βάναυσα, πιάνοντας τους απ' το λαιμό, βρίζοντάς τους χυδαία, καταστρέφοντας με μανία ένα πραγματικό κόσμημα-καταφύγιο, το φυλάκιο του αγώνα, ξεσκίζοντας το με τα δόντια τους. 

Η 20 Μάρτη 2012 σηματοδοτεί την πορεία του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Από την μέρα εκείνη και μετά, η εταιρία εδραιώθηκε στο βουνό και ξεκίνησε την μεγάλη της καταστροφή που συνεχίζεται αμείωτα μέχρι ...και σήμερα! Είναι μια μαύρη μέρα γεμάτη βία... βία που οι πολίτες της Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι αντιμετώπισαν πολλές φορές από τότε, από τις κυβερνήσεις, την αστυνομία, την εταιρία με τους πληρωμένους μισθοφόρους της!

Από τότε η καναδική εταιρεία χρησιμοποιεί συνεχώς την ίδια πρακτική, πάντα επιθετική για τον τόπο, το περιβάλλον, τους ανθρώπους που τον κατοικούν, όσους σηκώνουν το ανάστημα τους στα κερδοσκοπικά της σχέδια και τις καταστροφικές της πρακτικές.

20 Μάρτη 2015

Τρία χρόνια μετά! Ο λαός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκη, κάθε πολίτης που αγωνιά για το περιβάλλον που ζει, το νερό που πίνει, το μέλλον που σμιλεύει για τις επόμενες γενιές διαδηλώνει ενάντια στην καταστροφή που συνεχίζει να συντελείται στον όμορφο τόπο του. Στην καταστροφή που θα συντελεστεί στο μέλλον των παιδιών του. Για άλλη μια φορά οι "θεματοφύλακες του τόπου"; οργανώνουν αντιδιαδήλωση απέναντι σ' αυτούς που υπερασπίζονται τη ζωή τους. Είναι λυπηρό όταν εργαζόμενοι βάζουν τα κορμιά τους ασπίδα στα συμφέροντα διεφθαρμένων εταιριών και όχι του τόπου τους!

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η εταιρία και τα σχέδια της που έχουν επιφέρει ήδη πολύ μεγάλη καταστροφή στο δάσος, στο βουνό και στην ποιότητα της ζωή μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν οι δουλειές μας από την μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων, οι άνεργοι που δεν ξεπουληθήκαμε, τα παιδιά που προσδοκούν ένα καλύτερο αύριο, οι ηλικιωμένοι που γράψαμε ιστορία σε τούτους τους τόπους με τους τίμιους εργατικούς αγώνες μας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

Στις 20 Μάρτη 2015 διαδηλώνουμε για το δίκιο μας 
Διαδηλώνουμε για την ζωή μας 
Διαδηλώνουμε για τον τόπο μας 

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1