Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τον... δρόμο που χάραξαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι «έδειξε» η Μέρκελ!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Τον... δρόμο που χάραξαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι προς το οριστικό ξεπούλημα της χώρας και τη δουλοποίηση των Ελλήνων πολιτών, «έδειξε» η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Δίχως να αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνειών, αναφέρθηκε τρεις φορές στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν, θα κριθεί από τους θεσμούς». Ακριβώς ό,τι επιτάσσει η συμφωνία της διπλής αποικιοκρατικής κηδεμονίας της χώρας: «Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα».

Σ’ ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της παροχής ρευστότητας, η ταπεινωτική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν φαίνεται να άσκησε την αναμενόμενη επιρροή. Η Γερμανίδα καγκελάριος «πέταξε τη μπάλα» στην... εξέδρα του Eurogroup, εκεί όπου κυριαρχεί η λογική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού! Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι στην εν λόγω επιστολή αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για συζήτηση που θα αφορά στα  «μέσα για την ενεργοποίηση της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2012  σχετικά με πιθανά επιπρόσθετα μέτρα για το χρέος και την παροχή βοήθειας για την εφαρμογή τους μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης Συμφωνίας και στο πλαίσιο του νέου Συμβολαίου που θα ακολουθήσει». Δηλαδή, του 3ου μνημονίου! Η Γερμανίδα καγκελάριος, δεν παρέλειψε βεβαίως να επισημάνει την προϋπόθεση του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες αυτής της επιβολής στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Όμως, κορυφαία στιγμή υποτελούς συμπεριφοράς, αποτέλεσε η οριστική υποβάθμιση του θέματος του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την... «παράδοση» όλων των κυβερνήσεων του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, περιορίζει το όλο θέμα στο πλαίσιο μιας διμερούς εκκρεμότητας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Και μάλιστα, περιορίζοντας την οποιαδήποτε συνεννόηση «πρωτίστως» στο «ηθικό» σκέλος.

Ωστόσο, το επικοινωνιακό «ντελίριο» του Μεγάρου Μαξίμου, που αγγίζει τα όρια του πάλαι ποτέ κραταιού... «αυριανισμού», δεν φαίνεται να πείθει. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται και επαγρυπνούν.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 24/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1