Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο σκοπός του Ε.ΠΑ.Μ.


Ο σκοπός του Ε.ΠΑ.Μ.

Του Όθωνα Κουμαρέλλα
Η ταυτότητά μας και το όραμα μας για μια ελεύθερη πατρίδα.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) από την ίδρυσή του, έθεσε ως αποκλειστικό σκοπό της ύπαρξης και της λειτουργίας του, την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, καθώς και την πραγμάτωση της κοινωνικής χειραφέτησης. Το τετράπτυχο αυτό συνθέτει το όραμά μας.

Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, για μια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της προκοπής και της δημιουργίας. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τον ίδιο το Λαό πρωτογενώς, χωρίς ξένες επιβουλές, εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την ανατροπή του φαύλου καθεστώτος της αρπαχτής, της διαπλοκής με άνομα συμφέροντα και της εθελοδουλίας στους ξένους επικυρίαρχους.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε και εργαζόμαστε για μια κοινωνία που θα αμβλύνει τις αντιθέσεις, θα διαθέτει μηχανισμούς αποκατάστασης των αδικιών, ή θα τις προλαμβάνουν, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να μην αποξενώνεται από το προϊόν του μόχθου του και να απολαμβάνει τους καρπούς αυτού του μόχθου. Θεωρώντας, παράλληλα, αυτό βασική προϋπόθεση για να παύσει να αποτελεί ουτοπία το σταμάτημα ...
της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, καθώς και η αντιστροφή της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται σήμερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Αγωνιζόμαστε για έναν ολοκληρωμένο πνευματικά, ηθικά και πολιτιστικά λαό, που θα μπορεί σε ένα ελεύθερο και ευνοϊκό περιβάλλον να αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του, δίχως άγχος και καταπίεση, μέσα σε μια κοινωνία, όχι ελευθεριάζουσα και ανοικτή σε κάθε εκμαυλισμό και υποχειριασμό, με τους λίγους να απολαμβάνουν και τους πολλούς να εξαθλιώνονται, αλλά πραγματικά ελεύθερη και οδεύουσα σε έναν ανώτερο στάδιο πολιτισμού.

Για τη πραγμάτωση του οράματός μας, μια προϋπόθεση είναι αναγκαία να πληρωθεί ολοκληρωτικά και πριν απ’ όλα.

Η απάντηση στο «ελληνικό πρόβλημα», που είναι πρόβλημα ξένης κατοχής. Μιας κατοχής, που στήθηκε πάνω στο διαρκές καθεστώς της ξένης εξάρτησης, που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν με ζήλο και που επιβλήθηκε με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο το ευρώ. Ένα καθεστώς κατοχής που υπηρετείται πιστά από ένα εντελώς διεφθαρμένο και φαύλο πολιτικό προσωπικό, που διψά αποκλειστικά και μόνο για χρήμα και εξουσία και επιβιώνει μόνο κάτω από το καθεστώς προστασίας που επιδιώκουν από τους ξένους επικυρίαρχους, οι οποίοι και το χρησιμοποιούν καταλλήλως για να επιτύχουν τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, εγκαθιδρύοντας αυτό το νέο μοντέλο σύγχρονης αποικιοκρατίας στη χώρα και τη μετατροπή της σε κράτος παρία, σε ένα ευτελές προτεκτοράτο κυριολεκτικά του κλώτσου και του μπάτσου, με μια κοινωνία σε συνεχή ευτελισμό, παράλυση και ανδραποδισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1