Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται σφαγή !



του Κώστα Γιαννιώτη

Τελικά νίκησε το κόμμα της …… ‘’αποχής’’ !

Νίκησαν αυτοί που, καθισμένοι στις καφετέριες, κοίταζαν με περισσή χάρη και μαλάκυνση εγκεφαλική, όλους εμάς τους περίεργους που μιλούσαμε για πατρίδα, κινδύνους αφανισμού της χώρας μας και άλλα τέτοια περίεργα.

Νίκησαν αυτοί που βρέθηκαν αραχτοί στην ξαπλώστρα κραυγάζοντας επαναστατικά….. ‘’δεν πα να γαμηθούν κι αυτοί και οι εκλογές τους’’.

Κατάφεραν με την αποχή τους να τους….. ‘’εκδικηθούν’’!! Τους ξαναέκαναν κυβέρνηση! Ταυτόχρονα κατάφεραν να ισχυροποιήσουν ( σε ποσοστά ) τη ΧΑ και να χώσουν στη βουλή και το λεβέντη (!) που πριν λίγο καιρό τους αποκαλούσε ‘’ζώα’’, ‘’λιγούρηδες’’ κ.ά. εύηχα.

Νίκησαν λοιπόν αυτοί που έκαναν πράξη την αποχή, παρέα μ` αυτούς που ‘’τιμωρούν’’ ……. δια αντιπροσώπευσης !! (βλ. ΧΑ, λεβέντες κ.ά.) Μπορούν τώρα να πάνε ήσυχοι και χαρούμενοι για χαβαλέ ...
και άραγμα. Να περιμένουν όμως το δικαστικό κλητήρα που θα φτάσει σύντομα στην πόρτα τους – μαζί με τα ΜΑΤ – ( αυτό το τελευταίο ας το τυπώσουν και ας το κρατήσουν σε μια γωνιά, να το θυμούνται) για να τους πετάξει στο δρόμο για ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο ή τις τράπεζες.

Και μην ακούσω κανέναν απ` αυτούς να σκούξει αύριο, γιατί ακόμα κι αν έχει χειμωνιάσει, εγώ θα πάω, για χάρη τους, να την αράξω σε ξαπλώστρα, στην παραλία ! Έτσι ! Επιδεικτικά ! Να με βλέπουν !

Μιλώ γι` αυτούς που μου το δήλωσαν - και το έκαναν πράξη - ότι δεν θα ψηφίσουν.

Για όλους αυτούς που έχουν και πρόσωπο και όνομα. Για όλους αυτούς που αν πήγαιναν να ψηφίσουν, έστω και οι μισοί απ` αυτούς, τότε τα μνημονιακά κόμματα και όλα τα φασισταριά του κερατά, θα ψάχνονταν, ίσως, σήμερα για το στήσιμο κυβέρνησης! Αντίθετα, τώρα την έχουν ήδη έτοιμη και με την ευλογία του κάθε ηλίθιου της ξαπλώστρας.

Από αύριο, όλοι αυτοί οι χαβαλεδιάρηδες της φραπεδιάς και της ξαπλώστρας θα μάθουν τι θα πει ελληνική μυθολογία. Θα καταλάβουν ποιος ήταν ο Κρόνος που έτρωγε τα παιδιά του. Θα νιώσουν όχι στο πετσί αλλά μέχρι το κόκαλό τους τι θα πει 3ο μνημόνιο, και κυβέρνηση Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Ολλανδό Μάαρτεν Φερβέι.

Θα καταλάβουν τι σημαίνει κατοχή. Δικό τους δημιούργημα είναι, αφού άφησαν το δρόμο ανοιχτό στα κομματόσκυλα και τους βολεμένους να ψηφίσουν γι` αυτούς, χωρίς αυτούς.

Όμως, για να μην κάψω και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, θέλω να τονίσω πως αξίζει και επιβάλλεται να συνεχίσω τον αγώνα  για όλους αυτούς με τους οποίους δέθηκα, μέσα στην προεκλογική πάλη, αλλά και πριν απ` αυτή.

Για όλους αυτούς τους έντιμους πολίτες που - σε αντίθεση με τους προηγούμενους - μας στήριξαν.

Γι` αυτούς τους τίμιους ανθρώπους που μας κοίταξαν και μας κοιτάζουν ίσια στα μάτια. Πρωτίστως όμως για την οικογένειά μου.

Γιατί ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, κι εγώ δεν πρόκειται να γίνω λιποτάκτης στο όνομα των ηλιθίων, που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ούτε πρόκειται να σηκώσω λευκή σημαία. Αυτά ας τα κάνουν αυτοί που τα ξέρουν καλά ! Οι συριζαίοι με τον αρχηγό τους !

Μάλλον περάσαμε και το τελευταίο σκαλοπάτι ! Αρχίζουμε να προχωράμε στο ζόφο του πάτου του πηγαδιού ! Στο ζόφο της επίσημης κατοχής !

Στη διάρκεια της πρώτης ναζιστικής κατοχής, όποιος περνούσε από το στενό δρομάκι του σπιτιού του Κ. Παλαμά, έβλεπε ένα φως να ξεπροβάλλει μέσα από ένα παραθυράκι του σπιτιού. Ήταν το φως της κάμαρης που γράφονταν οι στίχοι που αχνοφώτιζαν την ψυχή των Ελλήνων, μέσα στο βαθύ σκοτάδι της κατοχικής νύχτας.

Ας κρατήσουμε στην καρδιά μας και το νου αυτό το φως ! Ας κρατήσουμε την πίστη στο δίκιο και την επικράτησή του! Είτε το θέλουν είτε όχι, το δίκιο αυτό τελικά θα επικρατήσει.

Ο κόσμος θα μας αναζητήσει και μάλιστα σύντομα. Αρκεί να είμαστε εκεί, στη θέση μας, ακλόνητοι !

Ο τροχός της ιστορίας, κυλούσε πάντα σε κακοτράχαλους δρόμους κι όχι σε …. ‘’ευρωπαϊκές λεωφόρους’’ !! Και για να κουνήσει θέλει ‘’μπράτσα’’ και μυαλό !

Ο πόλεμος, τώρα αρχίζει να αγριεύει !!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1