Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την αντιστασιακή δράση των Κρητικών!



Δελτίο Τύπου

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την γενναία αντίσταση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ρεθύμνου Κρήτης, απέναντι στην μεθοδευμένη επιχείρηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών (ΒΑΠΕ) στους ορεινούς όγκους του νομού.

Επί της ουσίας οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, απέτρεψαν με την παρουσία και μαχητική τους στάση την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών, τρέποντας σε φυγή τα συνεργεία που εμφανίστηκαν στο ...
νησί, διαμηνύοντας σαφώς   προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι επενδύσεις που δεν ωφελούν την τοπική οικονομία, καταστρέφουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή  και αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, , δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Η πρόβλεψη για εγκατάσταση 646 ανεμογεννητριών στην Κρήτη  είναι ένα τεράστιο θέμα, το οποίο εγείρει μείζον ζήτημα για το μέγεθος της επένδυσης σε σχέση με τις ανάγκες του νησιού,αφού  απαιτεί τεράστιες περιβαλοντολογικές αλλαγές (διανοίξεις δρόμων σε δασικές εκτάσεις, καταστροφή βοσκοτόπων, παρέμβαση στο φυσικό ανάγλυφο κ.ά.) σε βάρος των κατοίκων, και προς όφελος ιδωτικών εταιρειών, ενώ  παραβιάζει  ακόμα και οδηγίες της ΕΕ για την έγκριση έργων σε περιοχές  που εντάσσονται στην προστασία NATURA 2000. (βλέπε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση τον Ιούλιο 2014)

Το ΕΠΑΜ στέκεται αλληλέγγυο στους κατοίκους της Κρήτης, που με θάρρος και αυταπάρνηση απέτρεψαν τουλάχιστον προσωρινά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, και δηλώνει κάθε συμπαράσταση, πρακτική και ηθική, στον δίκαιο αυτόν αγώνα και στην υπεράσπιση της αυτοδιάθεσης των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
5/10/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1