Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΑΜ: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 16-10-2015


Ανακοίνωση

Ψηφίζεται αύριο 16/10/2015 στο κατοχικό κοινοβούλιο, το πολυνομοσχέδιο με πολλά μέτρα από την από την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. 

Το πολυνομοσχέδιο της ντροπής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, επιβολή αναδρομικών φόρων σε ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ προχωρά σε κατασχέσεις καταθέσεων μετρητών σε λογαριασμούς και θυρίδες. Παράλληλα, δυσκολεύει το μέτρο των 100 δόσεων, αφού προβλέπει να χάνεται η ρύθμιση αν δεν καταβάλλεται η δόση εντός 30 ημερών ενώ διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ με περαιτέρω επέκτασή του σε περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πολυνομοσχέδιο προχωρά επίσης σε μείωση των συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, καταργεί την συνταξιοδότηση στους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη ...
άνω των 25000 ευρώ, καθώς και την επαναχορήγηση του επιδόματος του ΟΓΑ (360 ευρώ) σε υπερήλικες, ενώ ταυτόχρονα προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ευνοώντας την ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση σε ότι παραμένει ακόμα όρθιο στην χώρα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με περίσσιο θράσος, είναι εντεταλμένη από τους δανειστές να νομοθετήσει, ξεπερνώντας σε τόλμη όλες τις προηγούμενες δοσιλογικές κυβερνήσεις των μνημονίων.

Παρά την ανεκδιήγητη στάση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθ’ όλη την διάρκεια των μνημονίων και παλιότερα, και ενάντια σε κάθε μοιρολατρική στάση και παθητικότητα, γυρίζοντας την πλάτη σε όσους μας λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει, το ΕΠΑΜ καλεί τα μέλη του και τους φίλους του, κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία, φοιτητή και νέο, άνεργο, να συμμετέχουμε με τα σωματεία μας, στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Πλατεία Συντάγματος στις 7:00 το απόγευμα.

Να παλέψουμε ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, την οικονομική κατοχή, την υποδούλωση της πατρίδας σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν δίνεται.

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2015
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1