Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώνουν τη σφαγή του Διστόμου! Αναδρομικά και με τόκους!


του Κώστα Γιαννιώτη

Μιλώντας για το 3ο μνημόνιο ο Σόιμπλε ….. "εξομολογήθηκε" τις μύχιες σκέψεις του στο Βαρουφάκη, λέγοντας …. «Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει. Είναι σχεδιασμένο να αποτύχει» (!!)

Το γεγονός ότι η κυνική ομολογία, του εκπροσώπου του Δ΄ Ράιχ, προκάλεσε εντύπωση και έγινε θέμα έκτακτης ειδησεογραφίας, είναι απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με τι έχει να κάνει και τι του μέλλει να υποστεί. Δεν έχει αντιληφθεί τις πραγματικές απώτερες επιδιώξεις και τους εγκληματικούς στόχους της "ακρίδας" που έπεσε στον τόπο μας!

Παραπλανούν, αποπροσανατολίζοντας, έναν ολόκληρο λαό με …. ‘’καταληκτικές’’ ημερομηνίες, αριθμούς, τόκους και χρονοδιαγράμματα, για να κρύψουν από κάτω τους τα πολυβόλα που θα θερίσουν!

Για τρίτη φορά θα παραθέσω απόσπασμα από άρθρο μου, που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012, με τίτλο…. ‘’Το ζήτημα είναι σημειολογικό’’. Έγραφα λοιπόν εκεί ότι…… « όταν ο Σόιμπλε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο "γιατί επιμένουν στην περικοπή μισθών και συντάξεων, όταν η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στην εξαθλίωση και δεν προσανατολίζονται σε άλλα ισοδύναμα μέτρα που ...
δεν θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους;", ο Σόιμπλε απάντησε κυνικά ότι…"το ζήτημα είναι κυρίως σημειολογικό"!!!!». Και συνέχιζα ότι μ` αυτή τη λεξούλα….. φωνάζει στον Έλληνα πως….. «για μένα, το μαφιόζο-τοκογλύφο, σημασία δεν έχει να πάρω μόνο τα λεφτά που έχω υπολογίσει ότι θα πάρω. Σημασία για μένα έχει να πάρω το σπίτι σου, το χωράφι σου, το μαγαζάκι σου και το γραφειάκι σου, τις ακρογιαλιές και τα λαγκάδια σου, τις βουνοκορφές και τα χωριουδάκια σου, τον ήλιο, τον αέρα και το νερό σου και τελικά το τομάρι της ψυχής σου. Να σε φτάσω, ψευτοπερήφανε Έλληνα, να σέρνεσαι αναξιοπρεπής και ελεεινός στα παζάρια της Ευρώπης και της υφηλίου αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί για σένα και τα παιδιά σου .

Γιατί ήσουν, και είσαι ακόμα, αγκάθι χοντρό στο πόδι μου, που έναν αιώνα τώρα παλεύει να πατήσει γερά τον τόπο – έξοδο προς τη Μεσόγειο. Γιατί δεκάδες χρόνια τώρα με εμπόδιζες να κάνω μόνιμο τουριστικό μου θέρετρο την Ελλαδίτσα σου – το "σπιτάκι του Θεού"- όπως ονομάζουν οι Ρώσοι την Ελλάδα. Αυτή για μένα είναι το Ελντοράντο μου! Να, γιατί επιμένω στην εξαθλίωσή και την εξόντωσή σου. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι –κυρίως – "σημειολογικό". 

Για να πετύχουν τους στόχους τους ξέρουν αυτοί τον τρόπο. Θα εφαρμόσουν τακτικές Διστόμου. Μόνο που αυτή τη φορά τα όπλα τους θα είναι οικονομικά και δικονομικά. Και όργανά τους, για την επιτυχία του σκοπού τους, θα είναι οι εθελόδουλες μαριονέτες – "δεξιές", "αριστερές" και "κεντρώες" – που παίζουν το ρόλο κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.

Αν έτσι έχει το ζήτημα, τότε είναι μεγάλες οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να λένε ότι στέκονται απέναντι στα μνημόνια, τις τρόικες και τις πρακτικές των "αγορών".

Στο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο, το Αμάρι Χανίων και εκατοντάδες άλλους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας, οι τότε ναζί δε ρώτησαν κανέναν αν είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. 

Έφτανε που πατούσε αυτόν τον ιερό τόπο και τον θεωρούσε πατρίδα του. Ούτε και τώρα θα ρωτήσουν. Θα "πυροβολείται" οποιοσδήποτε ζει σ` αυτόν τον τόπο και τον θεωρεί δικό του!

Από την επερχόμενη σφαγή δεν κινδυνεύει καμιά "δεξιά", καμιά "αριστερά", κανένα "κέντρο"!
Κινδυνεύει ο κάθε Έλληνας!

Κινδυνεύει ο τόπος μας, η πατρίδα! 

Μια πατρίδα με την οποία δεν έχουν καμιά σχέση όλοι οι ελληνόφωνοι δωσίλογοι, συνεργάτες των κατακτητών και η διαπλοκή που τους στηρίζει και τους προωθεί! Γιατί αυτοί δεν έχουν πατρίδα. Πατρίδα τους είναι ο κάθε τόπος της γης στον οποίο έχουν φυλαγμένο τον κορβανά τους!

Άρα ο αγώνας δε μπορεί, σ` αυτή τη φάση, να έχει άλλο στόχο από αυτόν της υπεράσπισης της πατρίδας. Μιας πατρίδας που ανήκει στο λαό της! 

Γι` αυτό και ο αγώνας θα πρέπει να είναι παλλαϊκός. Σ` αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να κληθεί το σύνολο του ελληνικού λαού! Πέρα από κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες και παρωπίδες!

Οι μέρες και οι ώρες είναι τόσο κρίσιμες, που κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους! Χωρίς γαλαντομίες, τσιριμόνιες και φραγκολεβαντίνικες ευγένειες!

Εκείνος που σ` αυτή την κρίσιμη στιγμή θα επιμείνει στον κομματικό και ιδεολογικό διαχωρισμό του Έλληνα, για να τον καλέσει σε πανστρατιά, για την υπεράσπιση της πατρίδας, τότε…… είτε το θέλει είτε όχι, βάζει φραγμούς στη συσπείρωση του λαού! Αφοπλίζει το πατριωτικό, εθνικοαπαλευθερωτικό δυναμικό που κρατά βαθιά κρυμμένο μέσα της μια τεράστια μερίδα του λαού μας, πέρα από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικές διαφορές! 

Εκούσια ή – βλακωδώς – ακούσια, θα παίξει ρόλο πεμπτοφαλαγγίτη και σαν τέτοιος θα κριθεί! 

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1