Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές.





Ανακοίνωση
 
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο μετά από ένα κύκλο άκαρπων διαβουλεύσεων με διάφορα κινήματα και συλλογικότητες αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε αφού δεν προέκυψε η απαραίτητη εκείνη συμφωνία στη βάση της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός μαζικού πλειοψηφικού ρεύματος εξουσίας που θα στέκονταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς του καθεστώτος, όπως ακριβώς είχαμε διατυπώσει με την Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ της 21ης Αυγούστου.

Πράγματι, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ εξάντλησε όλους τους τρόπους και χωρίς να θέτει προαπαιτούμενα προσπάθησε να πετύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με βάση την παραπάνω αναγκαιότητα, ερχόμενη σε επαφή και διαβούλευση με πολλές δυνάμεις, επιδιώκοντας τουλάχιστον μια κοινή συμπόρευση με τη «Λαϊκή Ενότητα» που συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, υπήρξε κατ’ αρχήν μια ακατανόητη δυστοκία να πραγματοποιηθεί έστω και μια διερευνητική συνάντηση με την ηγεσία της ΛΑ.Ε.. Όταν τελικά υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης 26ης Αυγούστου συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΓ του ΕΠΑΜ με τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη, έγινε από την αρχή φανερό, ότι η ΛΑ.Ε., ήταν αρνητική. Με πρόσχημα τις εσωτερικές αντιδράσεις στην ΛΑ.Ε. στο ενδεχόμενο συμμετοχής και του ΕΠΑΜ σε μετωπική συμπόρευση, φαίνεται ότι προτίμησαν την διατήρηση των εσωκομματικών τους ισορροπιών βάζοντας εκ των προτέρων περιορισμούς ...

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καυγάς πλιατσικολόγων!



του Κώστα Γιαννιώτη

Η μάσκα ξεφλούδισε και πίσω της αποκαλύφτηκε το απαίσιο πρόσωπο του πολιτικού απατεώνα και του ελεεινού δωσιλογισμού, που κρυβόταν πίσω από το προσωπείο του ‘’χαμογελαστού επαναστάτη’’. Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παππάς θέλησε να παρομοιάσει τον Τσίπρα με τον Μάικλ Κόλλινς του IRA, αποκαλώντας τον ‘’το γελαστό παιδί’’, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι από το δικό του ‘’γελαστό παιδί’’ δεν έμεινε τίποτε περισσότερο από το ‘’παιδί’’ για όλες τις δουλειές – και μάλιστα τις πιο βρώμικες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Αφού πρώτα τον χρησιμοποίησαν για να λασπώσει ό,τι είχε απομείνει από τη γενικόλογη έννοια της ‘’αριστεράς’’, αφού τον μετέτρεψαν σε πολιορκητικό κριό κατά των πυλών της πατρίδας μας, μέσα σε επαίνους και διθυράμβους, άρχισαν να τον αποδομούν. Πρώτα τα ίδια του τα αφεντικά του ...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιό είναι το επίδικο ζήτημα των εκλογών που έρχονται;


Ποιο είναι το επίδικο ζήτημα των εκλογών που έρχονται;

του Δημήτρη Καζάκη

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με το αναπάντεχο - ακόμη και για την κυβέρνηση του Τσίπρα - ΟΧΙ του 61,3% εξακολουθεί να βαραίνει το πολιτικό σκηνικό. Έφερε στην επιφάνεια πέρα από κάθε αμφιβολία το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα, αφενός, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και, αφετέρου, στο σύνολο του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος. Όπως αυτό τουλάχιστον εκφράζεται στην τωρινή Βουλή.

Κανένα από τα κόμματα που αναδείχθηκαν στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου δεν εκφράζει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το πούλησε, ταυτιζόμενος με το ΝΑΙ. Το ΚΚΕ δεν τόλμησε καν να ταχθεί με το ΟΧΙ εξαρχής. Ενώ η ΧΑ δεν τολμά ούτε καν να αμφισβητήσει ευρώ και ΕΕ, που αμφισβήτησε ευθέως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εν μέσω μιας καταγαιστικής εκστρατείας τρομοκρατίας. Απλά αναπολεί το "εθνικιστικό κράτος" της χούντας και των πιο αιματοβαμένων περιόδων εμφύλιου σπαραγμού του ελληνικού λαού. Το όνειρό της είναι να οδηγήσει ξανά στην αλληλοσφαγή τον αδερφό με αδερφό.

Η Βουλή λοιπόν μετά το δημοψήφισμα είχε χάσει κάθε ουσιαστική και τυπική νομιμοποίηση με τουλάχιστον το 61,3% του λαού προδομένο και  χωρίς πολιτική εκπροσώπηση. Η απαίτηση καμιά συμφωνία με τους δανειστές σε βάρος του λαού και της πατρίδας, ακόμη ...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ: Κατά διαόλου, κατά λαθος!!




Η νέα κυβέρνηση που έγινε παλιά, έχει κάνει δύο σημαντικές ομολογίες: ότι μας πήγε κατά διαόλου, και ότι το έκανε  κατά… λάθος…! Βέβαια, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις παραδέχτηκαν εν μέρη τα εγκληματικά «λάθη» τους, αλλά κατόπιν εορτής…

Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ομολογεί την ώρα που τα ψηφίζει…!




Μπράβο της λοιπόν, για την ειλικρίνεια…!

Το βίντεο είναι πρωτοβουλία μελών του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο και του ΕΠΑΜ για την ανάγκη οικοδόμησης του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού αντιμνημονιακού μετώπου


Το Σάββατο 22-08-15 αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αποτελούμενη από τους Ηλία Παπαδόπουλο, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Μαρία Λεκάκου και Γιάννη Δαμουλή, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κυπριώτη, Γιάννη Αθανασιάδη, Όθωνα Κουμαρέλλα και Γιώργο Ιεροδιάκονο, στα γραφεία του ΕΠΑΜ στην Καλλιθέα.

Η συνάντηση έγινε σε απόλυτα συναγωνιστικό κλίμα, καθώς τους δύο πολιτικούς φορείς συνδέουν ισχυροί πολυετείς δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί στους δρόμους του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης συσπείρωσης των δημοκρατικών, πατριωτικών και ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε κοινό πολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο.

Εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι αυτή η πολιτική συμμαχία θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το περήφανο ΟΧΙ του 61% του ...

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΕΠΑΜ: Αδήριτη η ανάγκη διαμόρφωσης αντιμνημονιακής κυβερνητικής πλειοψηφίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αδήριτη η ανάγκη διαμόρφωσης αντιμνημονιακής κυβερνητικής πλειοψηφίας

Η παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο Σεπτέμβρη αποτελεί αναπόδραστο αποτέλεσμα της μεγάλης αναντιστοιχίας μεταξύ της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και της πολιτικής που ακολουθήθηκε έκτοτε και που οδήγησε στη ταπεινωτική συμφωνία με τους δανειστές και τελικά στην υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Από νωρίς έγινε φανερό, ότι η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά, ούτε θα της ήταν δυνατό να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τις συμφωνίες που υπέγραψε. Ιδιαίτερα μάλιστα με την έντονη αντίσταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κατέστη ακόμα περισσότερο αδύναμη να προωθήσει τις καταστροφικές επιλογές της. Έτσι δεν υπήρχε άλλος τρόπος, είτε μέσω κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος να οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση υποτίθεται εθνικής σωτηρίας από το σύνολο των «προθύμων» στο κοινοβούλιο, είτε σε μια τέτοια κυβέρνηση, που με ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, να μπορεί να νομιμοποιηθεί μέσω των εκλογών. Και αυτό, προκειμένου να κατευναστούν οι αναμενόμενες λαϊκές αντιδράσεις έτσι ώστε, σχετικά απερίσπαστη, η κυβέρνηση αυτή να προχωρήσει στην εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, που θα φέρουν τη χώρα σε ολοκληρωτική διάλυση και καταστροφή.

Απέναντι σε αυτές τις καθεστωτικές επιλογές η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του ΟΧΙ στα καταστροφικά μνημόνια, οφείλει να εκφραστεί πολιτικά με όρους θετικής διεξόδου, δηλαδή με ανάληψη ...

Ο σκοπός του Ε.ΠΑ.Μ.


Ο σκοπός του Ε.ΠΑ.Μ.

Του Όθωνα Κουμαρέλλα
Η ταυτότητά μας και το όραμα μας για μια ελεύθερη πατρίδα.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) από την ίδρυσή του, έθεσε ως αποκλειστικό σκοπό της ύπαρξης και της λειτουργίας του, την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, καθώς και την πραγμάτωση της κοινωνικής χειραφέτησης. Το τετράπτυχο αυτό συνθέτει το όραμά μας.

Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, για μια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της προκοπής και της δημιουργίας. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τον ίδιο το Λαό πρωτογενώς, χωρίς ξένες επιβουλές, εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την ανατροπή του φαύλου καθεστώτος της αρπαχτής, της διαπλοκής με άνομα συμφέροντα και της εθελοδουλίας στους ξένους επικυρίαρχους.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε και εργαζόμαστε για μια κοινωνία που θα αμβλύνει τις αντιθέσεις, θα διαθέτει μηχανισμούς αποκατάστασης των αδικιών, ή θα τις προλαμβάνουν, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να μην αποξενώνεται από το προϊόν του μόχθου του και να απολαμβάνει τους καρπούς αυτού του μόχθου. Θεωρώντας, παράλληλα, αυτό βασική προϋπόθεση για να παύσει να αποτελεί ουτοπία το σταμάτημα ...

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Συνειδητή προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραδίδονται στους Γερμανούς, 14 κερδοφόρα για το Ελληνικό δημόσιο περιφερειακά αεροδρόμια. Με απόφαση (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 98, 17 Αυγούστου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 240 Β) η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική FRAPORT AG − SLENTEL Ltd, για 40 + 10 χρόνια, μετά την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη εθνικής μειοδοσίας, αν λάβουμε υπ’ όψη μας τα ιδία τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη του 2014. Συγκεκριμένα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Σταθάκη έλεγε ότι, «…τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά… Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή»!

Τι άλλαξε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τα αεροδρόμια και αυτό σας επιβαρύνει με την αποδεδειγμένα και εν γνώση σας πράξη εθνικής μειοδοσίας.
Παραδίδετε τα αεροδρόμιά μας σε μια Γερμανική κρατική εταιρία (την Fraport).
Τολμάτε αυτό που δεν διανοήθηκε να κάνει ούτε καν ο φασίστας Μεταξάς αναλογιζόμενος το μέγεθος της προδοσίας για δυο αεροδρόμια και δυο λιμάνια πριν από 75 χρόνια.
Αδιαφορείτε για την οργή και το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων.
Αδιαφορείτε για τον κίνδυνο ασφάλειας του εθνικού εναέριου χώρου.
Είστε απάτριδες, υπάλληλοι στην υπηρεσία του υπερεθνικού καπιταλισμού.

Το ΕΠαΜ προειδοποιεί κάθε βουλευτή που συναινεί στην παράδοση του εθνικού πλούτου της χώρας σε ξένο κράτος, ότι θα βρεθεί υπόλογος απέναντι στην δικαιοσύνη επί εσχάτη προδοσία.

Προειδοποιεί επίσης, εγκαίρως ώστε να μην υπάρξει δικαιολογία ότι δεν ήξεραν, κάθε «επενδυτή» που οικειοποιείται εθνική περιουσία ότι μετά την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανάλογη σύμβαση και συνεπώς δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση κατά την επανεθνικοποίηση των «επενδύσεων τους». Ούτε μια σπιθαμή επιχειρήσεων και οργανισμών δημοσίου συμφέροντος δεν πρόκειται να μείνει στα χέρια των κορακιών.

Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι! Δεν θα τον ξανακοροϊδέψετε.

Αντισταθείτε! Οργανωθείτε στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

18/08/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα γεγονότα στην Κω δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης

Ανακοίνωση

Κι ενώ η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον συμφωνία με τους δανειστές και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, φέρνοντας το επαχθέστερο μνημόνιο όλων καθώς και νέο ληστρικό κι επονείδιστο δημόσιο δανεισμό, η  κατάσταση με το μεταναστευτικό στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Με τα τελευταία γεγονότα στην Κω αλλά και τη σωρεία περιστατικών γενικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αφήνοντας να δημιουργούνται επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα σημεία υποδοχής και γενικά στη χώρα.

Σε μια χώρα που ζεί σε καθεστώς κατοχής, με το κράτος ανίκανο και απρόθυμο να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της να φτωχοποιείται και την δημόσια περιουσία να εκποιείται, η κυβέρνηση το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών. Των ίδιων που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τις χιλιάδες των ανθρώπων που μεταναστεύουν. Των ίδιων που επέβαλλαν στην χώρα την οικονομική κατοχή. 

Αφήνοντας σε πλήρη ασυδοσία τα κυκλώματα των δουλεμπόρων να αποκομίζουν τεράστια κέρδη...
σε συνεργασία και με εγχώρια κυκλώματα, η κυβέρνηση ούτε καν σκέπτεται το ενδεχόμενο να  προσβάλλει την παλιά συνθήκη της Σέγκεν που ενσωματώθηκε  στην συνθήκη της Λισσαβώνας και τις συμφωνίες του Δουβλίνου προκειμένου να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να φύγουν για όπου  οι ίδιοι επιθυμούν.

Από τις 19 Ιουνίου, το ΕΠΑΜ εξέδωσε ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων «την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για εγκληματική αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τόσο των δύστυχων μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών, με αντίκρισμα την επιδότηση της Ε.Ε.».   Κι αυτό καταδεικνύεται με το συνεχιζόμενο δράμα που εκτυλίσσεται στην Κω, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με αυτή την υπερσυσώρρευση στρατιών εξαθλιωμένων για την ίδια την ασφάλεια της χώρας και απαιτεί:

Εδώ και τώρα καταγγελία της συνθήκης της Σέγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτόχρονα εφοδιασμό των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από την χώρα μας πρός τις χωρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν.

Ολόκληρο το ψήφισμα του 4ου Συνεδριου για το μεταναστευτικό εδώ:

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
11/8/2015

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές


undefined
του Ηλία Αλεξανδρή *

Η "συμφωνία" όπως επιμένει να αποκαλεί η μνημονιακή προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο είναι - μας λένε τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης - έτοιμη να υπογραφεί. Φαίνεται ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι της τερα-τρόικα των "θεσμών" κατάφεραν να επιβάλουν όλες τις καταστροφικές απαιτήσεις των τοκογλύφων νεοαποικιοκρατών δανειστών απέναντι σε μια "συγκυβέρνηση" που "σαν έτοιμη από καιρό" είπε τόσο εύκολα όλα αυτά τα ΝΑΙ της υποτέλειας, που ποδοπατούν και διαστρεβλώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο το μεγάλο και ξεκάθαρο ΟΧΙ του 61,3% του λαού. 

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές ! Την ίδια στιγμή που το ελληνικό καλοκαιρικό λιοπύρι και η ανάγκη για μιαν ανάσα μακρια από τις πόλεις έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες  - τους περισσότερους αηδιασμένους - στα χωριά τους και σε παραλίες, έστω και για αυτές τις ολιγοήμερες πλέον διακοπές, οι ευρωσυμμορίτες της συγκυβέρνησης και των δανειστών μας "σώζουν" ξανά ! Εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα "μπάνια του λαού" για να επιβάλλουν το τρίτο και πλέον καθοριστικό χτύπημα στον λαό ...

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Διαλύουν και ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την άμυνα της χώρας



Του Δημήτρη Καζάκη

Από τις 31/7 ανεστάλη επ” αόριστο η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έδρευε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκεκριμένη Σμηναρχία, με ζωή 64 χρόνων, είχε υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο το ΝΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ήταν η σμηναρχία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που το 2006 έπεσε πάνω από την Κάρπαθο μετά από αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη. Ήταν η σμηναρχία που επιχειρησιακά κάλυπτε τα Ίμια. Ήταν η μόνη σμηναρχία από την έδρα της οποίας θα μπορούσε επιχειρησιακά να υπάρξει συνδρομή στην Κύπρο. Όπως κι επιχειρήθηκε με άδοξο τέλος, την εποχή του Αττίλα.

Βεβαίως, όταν αναστέλλεται η λειτουργία μιας μονάδας πρώτης γραμμής για την άμυνα της χώρας, το πρώτο πράγμα που οφείλει να αναρωτηθεί κανείς είναι ποιος καλύπτει επιχειρησιακά το κενό που αφήνει. Και το κενό είναι τεράστιο. Ολόκληρο το ΝΑ Αιγαίο. Σχεδόν 2 εβδομάδες μετά την επίσημη τελετή αναστολής της λειτουργίας, καμιά τέτοια μέριμνα δεν έχει υπάρξει. Με άλλα λόγια το ΝΑ Αιγαίο παραμένει χωρίς αεροπορική άμυνα.

Το γεγονός είναι από μόνο του πρωτοφανές για την εθνική άμυνα της χώρας. Αναστέλλεται η λειτουργία μιας τόσο σημαντικής Σμηναρχίας μάχης, χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση με τουλάχιστον αντίστοιχη επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα. Ίσως κάτι τέτοιο να είναι παγκόσμια πρώτη. Με εξαίρεση βέβαια τις χώρες που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή.

Στο Ηράκλειο Κρήτης παραμένει η έδρα της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (S-300PMU1 – TOR-M1) που θα υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Μπορεί να αντικαταστήσει επιχειρησιακά τη Σμηναρχία; Ούτε κατά διάνοια.

Επομένως το βασικό ερώτημα παραμένει. Το επιχειρησιακό κενό ποιος, ή πώς θα καλυφθεί; Ο Α/ΓΕΑ, άφησε να εννοηθεί ότι στους χώρους που μένουν ελεύθεροι θα μεταφερθεί κάτι άλλο, αλλά δεν θέλησε να είπε τι ακριβώς. Ούτε διευκρίνισε πώς θα καλυφθεί αεροπορικά η άμυνα του ΝΑ Αιγαίου.

Επίσης, δεν διευκρινίστηκε τι θα απογίνει το υλικό της Σμηναρχίας, δηλαδή τα αεροσκάφη F-16 που διέθετε όπως και τα υπόλοιπα μέσα. Θα ενισχύσουν τις υπόλοιπες μονάδες της αεροπορίας, ή θα πάνε προς πώληση, σύμφωνα με το νέο δόγμα που έχει υιοθετήσει τόσο ο κ. Τσακαλώτος, όπως κι ο κ. Καμμένος κατ” απαίτηση των δανειστών;


Το ΕΠΑΜ για τις απολύσεις στον "ΑΝΤΕΝΑ"

Ανακοίνωση

O Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ καταγ-γέλλει τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα, ως παράνομες και καταχρηστικές. 
Παρ’ ότι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης δεν προσβάλλει επί της ουσίας τους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά αντίθετα δίνει το δικαίωμα στην ολιγαρχία της ενημέρωσης να συνεχίσει απρόσκοπτα το καταστροφικό της έργο, οι κατσαπλιάδες του τηλεοπτικού χώρου προβαίνουν ανερυθρίαστα σε ομαδικές απολύσεις, μετακυλίοντας το μικρό κόστος -για το μέγεθός τους- που καλούνται να καταβάλουν, με απολύσεις στους εργαζόμενους. 
Απόλυτα συνυπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού η ίδια σε συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές δίνει το δικαίωμα στις εργοδοσίες να ενεργοποιήσουν τις ομαδικές απολύσεις. 
Το νομοσχέδιο δίνει εξαιρετική ευκαιρία στους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τον χώρο, να μονοπωλήσουν επί το χείριστον την ενημέρωση και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αποκλείοντας κάθε άλλη ελεύθερη φωνή τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο συλλογικό - δημόσιο χώρο, αφού τα κόστη για την αδειοδότηση των συχνοτήτων είναι απαγορευτικά, και μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο από όσους διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια και τον τρόπο να αδειοδοτηθούν.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και με συντονισμένη δράση από την βάση των εργαζομένων, να αποκρούσουν συλλογικά την επίθεση που δέχονται.
Αθήνα 1/8/2015

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ESM: Το φονικότερο "όπλο" που επινόησαν οι δανειστές

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ



του Ηλία Αλεξανδρή 

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ! Τελικά δεν θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές! Απλά η «πρώτη φορά αριστερά» κάνει τον μεσάζοντα για να μπορέσει να κάνει ανεμπόδιστα το έγκλημα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Σταθερότητα! Μια λέξη που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα του Ευρωμονόδρομου όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής, για να περιγράψει ότι πιο βάρβαρο έχουν σκεφτεί οι νοσηροί θιασώτες του χρηματοπιστωτικού καζινοκαπιταλισμού.

Σε ποια σταθερότητα αναφέρονται; Το σημείο 6 της Συνθήκης Ίδρυσης μιλά ξεκάθαρα «για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών μελών της»

Νυν υπέρ πάντων η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης ! Αυτό είναι πάνω από τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και ακόμα παραπέρα πάνω από κάθε κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών μελών !

Σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας

Ουσιαστικά με την αίτηση δανειοδότησης από τον ΕΜΣ η αιτούσα χώρα υπάγεται απευθείας σε έναν μόνιμο μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και εκκαθάρισης, αφού ο ΕΜΣ είναι ...

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές και το… φλιτζάνι του καφέ



του Όθωνα Κουμαρέλλα

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τη στροφή 180ο στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ισοδυναμεί με πραξικόπημα αλλοίωσης της εκφρασμένης βούλησης της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και που προκάλεσε τις γνωστές αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα, έγινε αγαπημένο θέμα, των απανταχού δημοσιολογούντων, οι εκλογές και το πότε αυτές θα διεξαχθούν, το Σεπτέμβριο, ή το Νοέμβριο φέτος;

Το ότι η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα για αόριστο χρόνο, ουδόλως απασχολεί τους εμβριθείς αναλυτές, μολονότι το θέμα των εκλογών αφήνει, μεσοκαλόκαιρα, παγερά αδιάφορο τον οποιοδήποτε νοήμονα σε αυτή τη χώρα. Διότι και ο τελευταίος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκλογές υπό καθεστώς ξένης επικυριαρχίας και κατοχής, ουδόλως μπορούν να διεξαχθούν με όρους ισότητας των όπλων μεταξύ των πραγματικά αντιτιθεμένων πλευρών και θα αφορά ανακατατάξεις μόνο στο πλαίσιο του υφιστάμενου κατοχικού μαύρου «συνταγματικού» μετώπου. Έτσι η εσωκομματική διελκυστίνδα και οι εξ αυτής ενδεχόμενες εκλογές, χρησιμοποιούνται ξανά ως μέσο αποπροσανατολισμού

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

(Στις Σκουριές) Θάφτηκε η τιμή και η αξιοπιστία του Τσίπρα


Στο ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών θάφτηκε η τιμή και η αξιοπιστία του Τσίπρα και της «πρώτη φορά αριστεράς» κυβέρνησής του;

Με τις δηλώσεις του, περί της προστασίας των 5.000 εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός», στην συνέντευξη που έδωσε, την Τετάρτη 29-7 στον Κ. Αρβανίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, ξέφτισε και τις τελευταίες ελπίδες όσων ήλπιζαν ότι η κυβέρνησή του κι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικοί από τους προηγούμενους, τουλάχιστον ως προς την συνέπεια και την ηθική τους.

Δεν θα μείνουμε στο συνειδητό ψέμα (προέλευσης Άδωνη, Πάχτα, Μπόμπολα) περί 5.000 εργαζομένων, ούτε στο μικρότερο ψέμα των 2.000 που τους έκανε όταν πήγε να τα μαζέψει την επομένη, στην Κ.Ε. του κόμματός του, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι κατάπτυστες δηλώσεις του. Έχει όμως σημασία να επισημάνει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε ...

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Το ΕΠΑΜ για τις απολύσεις στον "ΑΝΤΕΝΑ"



Ανακοίνωση

O Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ καταγγέλλει τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα, ως παράνομες και καταχρηστικές. 

Παρ’ ότι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης δεν προσβάλλει επί της ουσίας τους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά αντίθετα δίνει το δικαίωμα στην ολιγαρχία της ενημέρωσης να συνεχίσει απρόσκοπτα το καταστροφικό της έργο, οι κατσαπλιάδες του τηλεοπτικού χώρου προβαίνουν ανερυθρίαστα σε ομαδικές απολύσεις, μετακυλίοντας το μικρό κόστος -για το μέγεθός τους- που καλούνται να καταβάλουν, με απολύσεις στους εργαζόμενους. 

Απόλυτα συνυπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού η ίδια σε συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές δίνει το δικαίωμα στις εργοδοσίες να ενεργοποιήσουν τις ομαδικές απολύσεις.

Το νομοσχέδιο δίνει εξαιρετική ευκαιρία στους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τον χώρο, να μονοπωλήσουν επί το χείριστον την ενημέρωση και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αποκλείοντας κάθε άλλη ελεύθερη φωνή τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο συλλογικό - δημόσιο χώρο, αφού τα κόστη για την αδειοδότηση των συχνοτήτων είναι απαγορευτικά, και μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο από όσους διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια και τον τρόπο να αδειοδοτηθούν.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και με συντονισμένη δράση από την βάση των εργαζομένων, να αποκρούσουν συλλογικά την επίθεση που δέχονται.

Αθήνα 1/8/2015

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ
UA-49932466-1