Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μπροστά σε ένα κατοχικό ‘’κοινοβούλιο’’ και μια ‘’κυβέρνηση’’ δωσίλογων, ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Ακόμα και σήμερα, που οι κατακτητές κυβερνούν αυτόν τον τόπο απροκάλυπτα, αποκαλώντας, δημόσια, ‘’ηλίθιους’’ τα ανδρείκελα που παριστάνουν την κυβέρνηση, βλέπω διάφορα κοινωνικά στρώματα, να κινητοποιούνται με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό, βάζοντας σαν αιτήματα αιχμής την ικανοποίηση κλαδικών τους αιτημάτων.

Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί που σήμερα βρίσκονται στους δρόμους, είναι τα πιο ενεργά τμήματα της κοινωνίας, που μπαίνουν μπροστά και διεκδικούν!!

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που θέλω να θέσω σε όλους αυτούς τους... πρωτοπόρους!!

Α. Σε ποιους απευθύνουν τα αιτήματά τους; Από ποιους διεκδικούν;; Από αυτούς οι οποίοι τους απαντούν ενοχικά και αδιάντροπα ότι δεν μπορούν να τους δώσουν απάντηση πριν συνεννοηθούν με τα αφεντικά των κατοχικών δυνάμεων;; Έχουν την εντύπωση ότι η δωσιλογική ‘’κυβέρνηση’’ και το παρόν ‘’κοινοβούλιο’’ είναι σε θέση να δώσει λύση σε οποιοδήποτε αίτημα οποιουδήποτε κλάδου; Ή βαυκαλίζονται με τη σκέψη ότι όλες αυτές οι επιλογές της ‘’κυβέρνησης’’ είναι αποτέλεσμα λαθεμένων -τάχα- επιλογών και ότι οι κινητοποιήσεις θα ξυπνήσουν την κυβέρνηση από το λήθαργο των λαθών της; Μήπως -ακόμα χειρότερα- αναμένουν κάποιο ‘’θάμα’’ κομματικής αλλαγής στους θώκους της κυβέρνησης, κάποιον Κυριάκο ή κάποια Οικουμενική που θα σώσει αυτούς, τα παιδιά τους, την πατρίδα από ...
τον προγραμματισμένο αφανισμό; Ευελπιστούν ότι με αλλαγές προσώπων από το υπάρχον πολιτικό (υπαλληλικό προσωπικό του Βερολίνου) θα αλλάξει η προγραμμένη τύχη αυτού του τόπου; Υπάρχει έστω και ένας, από το υπάρχον κοινοβούλιο, που δεν είναι συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της πατρίδας μας;

Β. Ακόμα κι αν κάποιοι καταφέρουν να εξαιρεθούν από το κρεματόριο των μέτρων που ετοιμάζει το κατοχικό κοινοβούλιο, για πόσο καιρό ευελπιστούν να μείνουν στο απυρόβλητο, πριν χώσουν κι αυτούς στους φούρνους του σύγχρονου ναζιστικού στρατοπέδου με το όνομα Ε.Ε.;

Μπροστά στην κατοχή που βιώνει ο τόπος (με όπλα επιβολής το ΕΥΡΩ και τα ‘’δάνεια’’) ο μόνος δρόμος πια για επιβίωση αυτού του λαού είναι η αποτίναξη του ζυγού της κατοχής!

Ο μόνος δρόμος για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της πατρίδας και την προκοπή του λαού είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εναντίον των κατοχικών δυνάμεων και του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, που στο σύνολό του έχει μετατραπεί σε δουλοπρεπή υπάλληλο των κατακτητών!!

Μόνο η σύγκληση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας σε μια κοινή απαίτηση και σε ένα κοινό στόχο, αυτόν της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, μπορεί να δώσει ελπίδα σε όλο το λαό και να δει αυτός ο τόπος προκοπή!!

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1